Ελλαδα

Σχολεία: Με ποια μέτρα θα ανοίξουν την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Με τηλεκπαίδευση συνεχίζει η δευτεροβάθμια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές δημοτικού σε σχολείο - φωτογραφία αρχείου
Μαθητές δημοτικού σε σχολείο - φωτογραφία αρχείου © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σχολεία: Ποια μέτρα κατά του κορωνοϊού θα ισχύσουν από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου - Μέτρα για αερισμό τάξεων και κυλικεία.

Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα ηχήσει και πάλι το κουδούνι στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία της χώρας, την ώρα που η Ελλάδα θα βρίσκεται σε lockdown για ακόμη μία εβδομάδα (έως τις 18 Ιανουαρίου) και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή μαθήματα μέσω της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. 

Οι μαθητές καλούνται να επιστρέψουν στα θρανία, τηρώντας τα μέτρα που ίσχυαν και τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους στα δημοτικά, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά. Ειδικά μέτρα θα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση. Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία. Σε συνδυασμό και με την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών (μέσω της πλατφόρμας https://edu.testing.gov.gr) που είναι προληπτικής φύσεως, οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στο να έχουν μία επιδημιολογική εικόνα για τα σχολεία.

Όπως έχει γίνει γνωστό, μέτρα πρόληψης αυτή τη φορά αφορούν την αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία. Ειδικότερα, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών).

Τα παραπάνω για το πώς θα λειτουργήσουν δια ζώσης οι δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής καθορίζει σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη από τους υπουργούς Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών και Ανάπτυξης. Η ΚΥΑ θα έχει ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ