Ελλαδα

Σαρηγιάννης: Με λιανεμπόριο - Γυμνάσια θα έχουμε 2.000 κρούσματα

«Ταυτόχρονο άνοιγμα τους θα είναι προβληματικό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες έξω από καταστήματα λιανεμπορίου
Πολίτες έξω από καταστήματα λιανεμπορίου © EUROKINISSI

Κορωνοϊός: Η εκτίμηση του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη για 2.000 κρούσματα την ημέρα αν ανοίξουν ταυτόχρονα το λιανεμπόριο και τα Γυμνάσια.

O καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε στον ΣΚΑΪ για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Γυμνασίων και εκτίμησε ότι αν ανοίξουν ταυτόχρονα θα υπάρξει μεγάλη διασπορά και ίσως να φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, «αυτό θα είναι η αρχή του τρίτου κύματος, το οποίο αν το αφήναμε να εξελιχθεί, τέλος Μαρτίου θα βλέπαμε την κορύφωση». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι αν μείνουν ανοιχτά μόνο τα δημοτικά σχολεία, τότε «θα πάμε καλά». 

Ο καθηγητής κατά τη σημερινή του συνέντευξη, προτείνει να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 18 Ιανουαρίου με τη μέθοδο click away και με επιδοτήσεις για την απολύμανση του αέρα των εσωτερικών χώρων, αλλά να μην ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκτός ίσως από την Γ’ Λυκείου. «Ταυτόχρονο άνοιγμα δευτεροβάθμιας και λιανεμπορίου θα είναι προβληματικό», επανέλαβε. 

Επιπλέον, ​ο κ. Σαρηγιάννης επεσήμανε ότι «λόγω του καιρού και με δεδομένο ότι δεν κάνουμε κανονικό άνοιγμα, αν πάμε έτσι, τον Ιούνιο θα έχουμε μια σημαντική μείωση των κρουσμάτων». Θέλησε δε, να επισημάνει ότι «όλα αυτά που συζητάμε αφορούν το στέλεχος που είχαμε μέχρι τώρα στη χώρα. Αν το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού αρχίσει να εξαπλώνεται και να κυριαρχεί, τότε οι υπολογισμοί ξαναρχίζουν από την αρχή. Αυτά που λέω δεν θα ισχύουν». 

Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, η κ. Ματίνα Παγώνη έκανε γνωστό ότι οι επιστήμονες περιμένουν στις 11 με 12 Ιανουαρίου τα αποτελέσματα της Πρωτοχρονιάς. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ