Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Οι έρευνες των αρχών μετά τη δολοφονία στην Αλβανία

Από τις μαιευτικές κλινικές ξεκίνησαν οι έρευνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μωρό - βρέφος
Μωρό - βρέφος © Pixabay / esudroff

Διπλή δολοφονία στην Αλβανία: Έρευνα των αρχών σε μαιευτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, μετά τις αποκαλύψεις για εμπόριο βρεφών.

Από τις μαιευτικές κλινικές, είτε νοσηλευτικών ιδρυμάτων, είτε ιδιωτικών κλινικών, ξεκίνησαν οι έρευνες των αρχών μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση κυκλώματος εμπορίου βρεφών και παράνομων υιοθεσιών στη Θεσσαλονίκη, που προέκυψαν από τη διπλή δολοφονία γυναικών στην Αλβανία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι αρχές, μετά την παραγγελία για εισαγγελική έρευνα, αναζητούν στοιχεία για το αν οι δύο αδελφές γέννησαν στις κλινικές αυτές, τα παιδιά που δόθηκαν για παράνομη υιοθεσία. Σύμφωνα με αδελφή των θυμάτων, πρόκειται για δέκα μωρά που πουλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. 

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία ακολουθώντας τα ίχνη των δύο γυναικών στην πόλη, ρωτώντας ανθρώπους από τη γειτονιά στην οποία διέμεναν, αλλά και αναζητώντας φακέλους υιοθεσιών στους οποίους αναφέρονται πιθανώς τα ονόματά τους. 

Παράλληλη έρευνα έχει ξεκινήσει και για την εμπλοκή του δικηγόρου, που φέρεται να βοηθούσε το κύκλωμα και δεν βρίσκεται πια στη ζωή. 

Εισαγγελική έρευνα για τη διπλή δολοφονία | 08/01/2021 | ΕΡΤ

Ο 59χρονος δράστης της διπλής δολοφονίας φέρεται να εξέδιδε τις δύο γυναίκες, ενώ ακόμη τις εξανάγκαζε να τεκνοποιήσουν, παίρνοντας στη συνέχεια τα μωρά, προκειμένου να τα δώσει για υιοθεσία έναντι αμοιβής. Όπως ομολόγησε, τις σκότωσε φοβούμενος ότι θα αποκαλύψουν τη δράση του και όλα όσα βίωναν τόσα χρόνια. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ