Θεσσαλονίκη: Οι έρευνες των αρχών μετά τη δολοφονία στην Αλβανία
Από τις μαιευτικές κλινικές ξεκίνησαν οι έρευνες
Διπλή δολοφονία στην Αλβανία: Έρευνα των αρχών σε μαιευτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, μετά τις αποκαλύψεις για εμπόριο βρεφών.
Από τις μαιευτικές κλινικές, είτε νοσηλευτικών ιδρυμάτων, είτε ιδιωτικών κλινικών, ξεκίνησαν οι έρευνες των αρχών μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση κυκλώματος εμπορίου βρεφών και παράνομων υιοθεσιών στη Θεσσαλονίκη, που προέκυψαν από τη διπλή δολοφονία γυναικών στην Αλβανία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Οι αρχές, μετά την παραγγελία για εισαγγελική έρευνα, αναζητούν στοιχεία για το αν οι δύο αδελφές γέννησαν στις κλινικές αυτές, τα παιδιά που δόθηκαν για παράνομη υιοθεσία. Σύμφωνα με αδελφή των θυμάτων, πρόκειται για δέκα μωρά που πουλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.
Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία ακολουθώντας τα ίχνη των δύο γυναικών στην πόλη, ρωτώντας ανθρώπους από τη γειτονιά στην οποία διέμεναν, αλλά και αναζητώντας φακέλους υιοθεσιών στους οποίους αναφέρονται πιθανώς τα ονόματά τους.
Παράλληλη έρευνα έχει ξεκινήσει και για την εμπλοκή του δικηγόρου, που φέρεται να βοηθούσε το κύκλωμα και δεν βρίσκεται πια στη ζωή.
Ο 59χρονος δράστης της διπλής δολοφονίας φέρεται να εξέδιδε τις δύο γυναίκες, ενώ ακόμη τις εξανάγκαζε να τεκνοποιήσουν, παίρνοντας στη συνέχεια τα μωρά, προκειμένου να τα δώσει για υιοθεσία έναντι αμοιβής. Όπως ομολόγησε, τις σκότωσε φοβούμενος ότι θα αποκαλύψουν τη δράση του και όλα όσα βίωναν τόσα χρόνια.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πόρισμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των υποδομών
Για τη Δημοκρατία στο Ιράν!
Εκτροπές, άρσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων σε βασικούς άξονες
225 νικητές της δεύτερης κατηγορίας κέρδισαν από 100.000 ευρώ
Η εκδήλωση εντάσσεται στον πρώτο κύκλο δημόσιων συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Η αντιπροσωπεία των αγροτών είναι 25μελής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη
Πώς σώθηκαν όλα τα παιδιά του χωριού - Πού οφείλεται το φαινόμενο
«Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας οδηγήσει στον βούρκο του» - Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση
«Λες ηλιθιότητες, έχουμε ξεφτιλιστεί, παίρνεις γραμμή από τον Περισσό και ταλαιπωρείς τον κόσμο» - «Aπό βλακεία σε βλακεία το πας»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι δήλωσε μετά το συμβάν
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έκκληση για βοήθεια από τους γονείς του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.