Ελλαδα

Koρωνοϊός: Ανησυχία μετά τις εικόνες συνωστισμού στα Θεοφάνεια

Σε πολλές περιπτώσεις αγνοήθηκαν τα μέτρα

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κορωνοϊός: Ο εορτασμός των Θεοφανείων που σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύτηκε με εικόνες συνωστισμού προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς

Θέμα ακόμα και στο πρακτορείο Reuters έγινε ο χθεσινός εορτασμός των Θεοφανίων στην Ελλάδα, ο οποίος σημαδεύτηκε και από εικόνες συνωστισμού

Ομάδες πιστών σε διάφορα σημεία της Ελλάδας -σε κάποιες φορές ακόμα και με τις υποδείξεις κληρικών- αγνόησαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό και αποφάσισαν να εορτάσουν τα Θεοφάνια, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές της χώρας. 

Εικόνες συνωστισμού υπήρξαν σε εκκλησίες της Θεσσαλονίκης, των Χανιών, αλλά και στο Μπραχάμι στην Αθήνα οπού πιστοί σχημάτισαν τεράστιες ουρές προκειμένου να εισέλθουν στους ιερούς ναούς. Μάλιστα, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μέλος της επιτροπής των ειδικών και πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε πάρα πολύ ανησυχητικές τις εικόνες αυτές από τις εκκλησίες και τόνισε: «Δεν βρισκόμαστε σε σημείο που επιτρέπεται να νιώσουμε ότι ο κίνδυνος έχει φύγει. Είμαστε σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, για να επανέλθουμε σε μια εν μέρει κανονικότητα». Επισήμανε, επίσης, ότι η μη τήρηση των μέτρων έχει επιπτώσεις.
«Μην απορεί κανείς που θα είμαστε σε lockdown για πολύ καιρό».

Εξάλλου, ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, σε ανάρτησή του, επισύναψε φωτογραφίες από τον Ναό της Μητρόπολης Πειραιά, όπου πιστοί έσπευσαν να κοινωνήσουν, και σχολίασε: «Κατόπιν τούτου, μην απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολύ καιρό, και ίσως και με κλειστά σχολεία πάλι σύντομα. Κρίμα…».

 

Κατόπιν τούτου μην απορεί κανεις γιατι η Ελλαδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολυ καιρο, και ισως και με κλειστά σχολεία παλι σύντομα. Κρίμα ...

Δημοσιεύτηκε από Manolis Dermitzakis στις Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021


Πρόστιμο στον Μητροπολίτη Αιγιαλείας -Συνοδευόμενος από τον Αμβρόσιο, έριξε τον σταυρό στη Θάλασσα

Πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ επιβλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήμερα τα Θεοφάνια στον Μητροπολίτη Αιγιαλείας Ιερώνυμο, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το tempo24, ο μητροπολίτης, συνοδευόμενος από τον πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο, έριξε τον σταυρό στη θάλασσα στο παλιό λιμάνι του Αιγίου, ενώ δύο πιστοί έπεσαν να τον πιάσουν, κατά το έθιμο, αγνοώντας τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως διευκρίνισε η Μητρόπολη στο τοπικό Μέσο: «Δεν υπήρξε αυτόφωρη διαδικασία. Aυτά που ακούγονται είναι ανυπόστατα. Ο μητροπολίτης είναι στην κατοικία του». Όσο για το επιβληθέν πρόστιμο των 1.500 ευρώ, από τη Μητρόπολη απαντούν ότι «ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό στον μητροπολίτη αν επιβλήθηκε ή όχι πρόστιμο» μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως.

Θεσσαλονίκη: Πολίτες έριξαν τον σταυρό στη θάλασσα

Ωστόσο, ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας μπροστά από το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, όταν ομάδα ατόμων προχώρησε σε αυτοσχέδια τελετή ρίψης του Σταυρού στη θάλασσα για τα Θεοφάνια. Η αστυνομία προσπάθησε να τους αποτρέψει, κυνηγώντας τους, μάλιστα, για αρκετά μέτρα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του GRTimes.gr, τα άτομα ρίχνουν το σταυρό στη θάλασσα και στη συνέχεια προσάγονται από την Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τουλάχιστον πέντε προσαγωγές.

Νωρίτερα, τα άτομα, χρησιμοποιώντας μικροφωνική εγκατάσταση, καταφέρθηκαν εναντίον των αστυνομικών μέτρων και της καραντίνας, αναφέροντας ότι είχαν απευθυνθεί σε 50 ιερείς για να έρθουν να κάνουν την τελετή σήμερα, αλλά όλοι αρνήθηκαν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ