- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητροπολίτης Ιλίου: Η Εκκλησία έδειξε ανυπακοή, η Κυβέρνηση ανοχή
«Η Εκκλησία προσέφυγε το βράδυ της Τρίτης στο ΣτΕ»
Μητροπολίτης Ιλίου: Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το άνοιγμα των εκκλησιών ανήμερα των Θεοφανείων.
Ότι «η κυβέρνηση έδειξε ανοχή και η Εκκλησία ανυπακοή» σχετικά με το άνοιγμα των Εκκλησιών τα Θεοφάνεια, δήλωσε σήμερα ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, και εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας.
«Δεν γνωρίζω αν υπήρξε συνεννόηση σε ανώτατο επίπεδο, δεν γνωρίζω καν τι συζητήθηκε ανάμεσα στον κ. Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο. Αλλά νομίζω ότι σοφά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εφήρμοσε αναλογικά μέτρα όπως γίνεται και στις διαδηλώσεις. Νομίζω ότι αυτό ήταν μία απόφαση δικιά του και των στελεχών της Αστυνομίας. Δηλαδή παραδείγματος χάριν εμείς δεν είχαμε καθόλου αστυνόμευση εδώ στο Ίλιον. Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι ο διοικητής του τμήματος με τους αστυνομικούς είχαν περάσει από τις εκκλησίες. Ήταν η απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη πιστεύω, δεν ξέρω. Δεν το ξέρω μετά βεβαιότητας. Αποφάσισε να εφαρμόσει ότι κάνει και με τις διαδηλώσεις. Και επειδή δεν είμαστε τα παιδάκια των Εξαρχείων να έχουμε καδρόνια, σιδερολοστούς και λοιπά ήταν πιο ήπια», είπε ο Μητροπολίτης Ιλίου.
«Εμείς δείξαμε ανυπακοή και η κυβέρνηση έδειξε ανοχή. Νομίζω κάπως έτσι πρέπει να έγινε. Αλλιώς έπρεπε να είχαμε μέτρα, να ήμουν στο αυτόφωρο τώρα. Έτσι δεν είναι;», διερωτήθηκε ο Μητροπολίτης Ιλίου.
Ο κ. Αθηναγόρας καταδίκασε την απόφαση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, αλλά και του πρώην Καλαβρύτων να προχωρήσουν σε Αγιασμό των υδάτων στη θάλασσα στο Αίγιο, τονίζοντας: «Την καταδικάζω βεβαίως. Στις 12 του μηνός έχουμε σύνοδο και στην οποία θα συζητήσουμε αυτά τα θέματα. Αν θα πρέπει να σταλεί κάτι σε αυτούς ή σε κάποιους άλλους».
Μάλιστα, σημείωσε ότι η εκκλησία προσέφυγε το βράδυ της Τρίτης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη μη συμμετοχή πιστών στην λειτουργία των Θεοφανείων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νησί δεν βασίζει την ταυτότητά του σε πρακτικές μαζικού τουρισμού, αλλά στην προστασία του φυσικού του πλούτου
Πού αναμένονται όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες
Πιθανόν να γίνει σήμερα η εισαγγελική πρόταση για τη νομιμότητα της παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας
Παίρνουν τη σκυτάλη αύριο τα ΓΕΛ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.