- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση από τις 3 έως τις 10 Ιανουαρίου μίλησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Για απόφαση προληπτικού χαρακτήρα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για αυστηρότερο lockdown από τις 3 έως τις 10 Ιανουαρίου.
Ακόμα, επεσήμανε ότι η αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι αργή με τις μέρες των γιορτών να φέρνουν χαλάρωση παρά το γεγονός ότι η αίσθηση που υπάρχει είναι πως δεν υπήρξαν σοβαρές παραβιάσεις των μέτρων προστασίας.
Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι μια πρώτη αποτύπωση των στοιχείων για τις γιορτές θα φανεί από Δευτέρα, γι' αυτό και οι αποφάσεις για τα σχολεία αναβλήθηκαν για εκείνη τη μέρα.
«Προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά με ασφάλεια και να μη γίνει πρόωρα. Η κυβέρνηση προέβη στην απόφαση για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο ειδικός.
Ακόμα, σημείωσε την έντονη ανησυχία των επιστημόνων σχετικά με την επανέναρξη των σχολείων, και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων που ενδέχεται να «πιέσουν το ΕΣΥ». Τόνισε δε, ότι το προσωπικό των νοσοκομείων είναι «εξαντλημένο ψυχικά και σωματικά και το ΕΣΥ τείνει να γίνει μονοθεματικό».
«Δεν είμαστε στα επίπεδα του πρώτου lockdown [...] 26 Οκτωβρίου είχαμε διψήφιο αριθμό νοσηλευομένων στις εντατικές, και τώρα έχουμε 430, υπολείπεται κατά τι όλων των ΜΕΘ που είχαμε πριν δύο χρόνια και είναι αργή η αποκλιμάκωση».
Ως προς την μετάλλαξη του ιού που εντοπίστηκε στην Βρετανία εκτίμησε ότι «θα δούμε το νέο στέλεχος και στη χώρα μας» ενώ για τον εμβολιασμό του πληθυσμού υπογράμμισε πως θα πρέπει «να ενισχυθει» και πως «αν συμπέσει με χαμηλή κυκλοφορία του ιού, τότε τα αποτελέσματα θα είναι βέλτιστα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του ΚΘΒΕ για τον θάνατο του ηθοποιού
Πόσοι επαναπατρισμοί έχουν γίνει συνολικά από τις 3 Μαρτίου
Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης αναδείχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες δημοσιογραφικές φωνές της εποχής
Το σημερινό σκίτσο του
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά θέματα υγείας
«Καταλύτης η πλήρης εφαρμογή του νέου ΚΟΚ»
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.