Ελλαδα

Γαργαλιάνος: Τα μέτρα θα τηρούνται μέχρι να πετύχουμε 70% ανοσία

«Ο ιός δεν συγχωρεί» προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλατεία Συντάγματος: Γυναίκα με προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό
Πλατεία Συντάγματος: Γυναίκα με προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος - Κακολύρης ξεκαθάρισε ότι τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό θα ισχύουν μέχρι η ανοσία του πληθυσμού να φθάσει στο 70%.

Για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το lockdown και τα περιοριστικά μέτρα, καθώς και τον εμβολιασμό των πολιτών στην Ελλάδα μίλησε ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος - Κακολύρης.

Μιλώντας στην ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Γαργαλιάνος ξεκαθάρισε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας ανέφερε πως «έχουμε το ελπιδοφόρο και ιδιαίτερα ενθαρρυντικό μήνυμα» των εμβολίων, ωστόσο «μέχρι να πετύχουμε τον στόχο της συλλογικής ανοσίας του 70% θα πρέπει να έχουμε το νου μας και θα πρέπει να προχωρήσουμε με σύνεση».

Και ξεκαθάρισε: «Η σύνεση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο να ακολουθούμε τα μέτρα: τις μάσκες, τις αποστάσεις, τη μη μεγάλη κινητικότητα (...). Ο ιός δε συγχωρεί. Διασπείρεται ταχύτατα».

«Βρισκόμαστε σε ένα ξέφωτο, είναι ορατό και μπορούμε να οδηγηθούμε εντός του πρώτου μισού του 2021 σε πολύ καλύτερη πορεία της χώρας μας» ανέφερε επίσης ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος και απηύθυνε έκκληση:

«Ας κάνουμε λοιπόν προσπάθεια να μην έχουμε άλλους νεκρούς. Δεν ζητάμε πολλά πράγματα. Να μπορέσουμε να βιώσουμε το 2021 -τολμώ να πω από τα μέσα του 2021- μία καλύτερη ζωή, ελεύθερη πια». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.