Ελλαδα

Φορολοταρία Νοεμβρίου για τα 1.000 ευρώ: Δείτε αν κερδίσατε

Όλα τα αποτελέσματα από τη νέα κλήρωση της ΑΑΔΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαρτονομίσματα του ευρώ
Χαρτονομίσματα του ευρώ © Pixabay

Έγινε η φορολοταρία Νοεμβρίου με την ΑΑΔΕ να δημοσιεύει τα αποτελέσματα της κλήρωσης και τους λαχνούς που κερδίζουν 1.000 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 η 47η φορολοταρία για συναλλαγές με κάρτες και άλλες ηλεκτρονικές πληρωμές που έκαναν οι φορολογούμενοι τον μήνα Νοέμβριο.

Η ΑΑΔΕ ανήρτησε τα αποτελέσματα για τους 1.000 φορολογούμενους που κερδίζουν από 1.000 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, για να δουν αν είναι ανάμεσα στους τυχερούς (Πατήστε ΕΔΩ). Τα 1.000 ευρώ πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο φορολογούμενους. Τα χρήματα είναι αφορολόγητα. Δεν αποτελούν εισόδημα και δεν προβλέπεται καμία κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Eάν πάλι, για οποιοδήποτε λόγο ένα χρηματικό έπαθλο δεν αποδοθεί σε κανέναν από τους δικαιούχους, συμπεριλαμβανομένων και των αναπληρωματικών, το μη καταβαλλόμενο ποσό παραμένει ως αδιάθετο στο λογαριασμό του Δημοσίου 200 «Ελληνικό Δημόσιο - Συγκέντρωση Εισπράξεων - Πληρωμών».

Σημειώνεται ότι ο νόμος καλύπτει ακόμη και αυτούς που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στις κληρώσεις επειδή φοβούνται για παράδειγμα τη διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών μπορεί να αποποιηθεί το έπαθλο που κέρδισε σε συγκεκριμένη κλήρωση εντός 3 μηνών από τη διενέργειά της, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στην ΑΑΔΕ.

Σε περίπτωση που κάποιος αποποιηθεί το έπαθλο, αυτό διατίθεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του αντίστοιχου αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης. Σε κάθε περίπτωση, οι συμμετέχοντες στη φορολοταρία έχουν δικαίωμα ενημέρωσης, πρόσβασης και αντίρρησης στη συλλογή των προσωπικών στοιχείων τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ