Ελλαδα

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανάμεσα σε Σάμο και Ικαρία - Έγινε αισθητός

Δείτε τον χάρτη με το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης - Τι εστιακό βάθος είχε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο σεισμός ανάμεσα σε Σάμο και Ικαρία είχε μέγεθος 4,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε αισθητός από τους κατοίκους στα δύο νησιά.

Ασθενής σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου 2020 σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Σάμο και Ικαρία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε 33 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την Ικαρία.

Το εστιακό βάθος σεισμού υπολογίζεται στα 15 χλμ. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15.40 και έγινε αισθητή τόσο στη Σάμο όσο και στην Ικαρία. Δείτε τον χάρτη με το επίκεντρο του σεισμού.

Σεισμός μεταξύ Σάμου και Ικαρίας: Χάρτης με το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης © gein.noa.gr

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Οκτωβρίου 2020 σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός σε Σάμο και Σμύρνη.

Το «χτύπημα» του Εγκέλαδου ήταν φονικό με δύο μαθητές να χάνουν τη ζωή τους στη Σάμο, την ώρα που στην Τουρκία τουλάχιστον 110 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Οι ζημιές σε κτίρια ήταν μεγάλες -ειδικά στα τουρκικά παράλια, την ώρα που στη Σάμο προκλήθηκε μικρής έκτασης τσουνάμι.

Το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού, μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ήταν 19 χιλιόμετρα βόρεια από τη Σάμο, στον κόλπο της Εφέσου. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις