Ελλαδα

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν: Τα μέτρα, οι περιορισμοί και τα SMS

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ελάχιστες μετακινήσεις, περιορισμοί και SMS θα πρωταγωνιστούν στο φετινό Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν βρίσκεται προ των πυλών και λόγω των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων, θα τηρηθούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες, το μέγιστο επιτρεπτό όριο ατόμων ανά σπίτι για τα ρεβεγιόν και τις οικογενειακές συναθροίσεις είναι τα εννέα άτομα, που υποτίθεται είναι ο μέσος όρος των μελών δύο οικογενειών.

Την ίδια ώρα, οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές μόνο την ημέρα της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, ενώ θα υπάρχει και ανώτατο όριο στον αριθμό των πιστών που θα μπορούν να βρίσκονται μέσα στους ναούς, με μέγιστο αριθμό πιστών τα 25 άτομα για απλές εκκλησίες και 50 άτομα αν πρόκειται για μητροπόλεις.

Ακόμα, όπως και τα Χριστούγεννα τα μικρά παιδιά θα απαγορεύεται να ψάλλουν τα κάλαντα. 

Τι πρέπει να ξέρουμε για τις μετακινήσεις

Όσον αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών, ισχύουν τα μέτρα που εφαρμόζονται εδώ και καιρό, με τη χρήση SMS στον ειδικό αριθμό 13033, με τη χρήση ειδικού εντύπου ή με τη χρήση χειρόγραφης βεβαίωσης από τους πολίτες, στην οποία θα αναφέρουν τον τόπο αφετηρίας, τον τόπο προορισμού, τον σκοπό της μετακίνησης και την κατά προσέγγιση ώρα της μετακίνησης.

Ως προς την απαγόρευση της κυκλοφορίας για τις νυχτερινές ώρες, αυτή συνεχίζει να ισχύει από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 τα ξημερώματα, εκτός από περιστατικά επείγουσων καταστάσεων, άθληση ή τη βόλτα κατοικιδίων επείγουσες καταστάσεις, ή τη βόλτα κατοικιδίου.

Τι θα ισχύει για το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν

Αναφορικά με τη μετακίνηση των πολιτών προς τις οικογενειακές συναθροίσεις για τους εορτασμούς, θα πρέπει να στέλνεται με SMS στο 13033 ο κωδικός 6 ή να υπάρχει η αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, για τις μετακινήσεις την Πρωτοχρονιά, πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι, έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι μετά τις 22:00 ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ο ίδιος εξήγησε πως τις ημέρες αυτές επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο σε μεγάλες περιφέρειες, όπως η Αττική. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ