- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σήμερα οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων - Τα σενάρια
Σύσκεψη της Επιτροπής των ειδικών με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου - Απόψε οι ανακοινώσεις για το πότε θα ανοίξουν
Τα δεδομένα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις εορτές των Χριστουγέννων θα εξεταστούν στη σημερινή εξ αποστάσεως σύσκεψη της Επιτροπής των ειδικών και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Η τηλεδιάσκεψη θα αρχίσει αργότερα το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.
Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βασική κατεύθυνση του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα σχολεία βάσει του σχεδιασμού αυτού, εφ' όσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Κοντά στην επανέναρξη των μαθημάτων
Τα μηνύματα σχετικά με το ξεκλείδωμα δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων από τους λοιμωξιολόγους αλλά και κυβερνητικούς αξιωματούχους δείχνουν ότι βρισκόμαστε κοντά στην επανέναρξη των μαθημάτων.
«Τα δημοτικά είναι πολύ πιο ασφαλή. Το πότε θα ανοίξουν θα το κουβεντιάσει η Επιτροπή σήμερα», είπε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας.
Τόσο ο κ. Σύψας όσο και άλλα μέλη της Επιτροπής, υποστηρίζουν ότι με τα σημερινά δεδομένα τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια. Όπως είπε, όμως, ο καθηγητής αυτό που τον φοβίζει είναι μια επιδημιολογική έκρηξη.
Με το βλέμμα στα κρούσματα και τις ΜΕΘ
Σε κάθε περίπτωση η σημερινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ Κεραμέως και Επιτροπής, είναι ιδιαίτερως κρίσιμη και θα κρίνει την ημερομηνία επανεκκίνησης των μαθητών στα σχολεία.
Οι λοιμωξιολόγοι παρακολουθούν μέρα με τη μέρα τα επιδημιολογικά στοιχεία, τον αριθμό των κρουσμάτων, το ποσοστό της θετικότητας καθώς επίσης τον αριθμό των νοσηλευομένων και των διασωληνωμένων καθώς στο μυαλό όλων υπάρχει η πιθανότητα μίας νέας έξαρσης των κρουσμάτων εξαιτίας της εορταστικής περιόδου.
Οι κρίσιμες ημερομηνίες
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η κυβέρνηση – εφόσον πάρει το πράσινο φως από τους ειδικούς – θα ανοίξει τις σχολικές μονάδες στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου.
Υπάρχουν πάντως ορισμένοι λοιμωξιολόγοι οι οποίοι πιστεύουν ότι η επιστροφή των μαθητών πρέπει να γίνει μία εβδομάδα αργότερα.
Το βασικό σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι αυτή την στιγμή είναι να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες.
«Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Θα περιμένουμε τους ειδικούς προκειμένου να μας πουν», σημείωσε χθες ο Στέλιος Πέτσας χωρίς να αποκαλύπτει εάν θα ανοίξουν όλα τα σχολεία μαζί ή μόνο τα δημοτικά.
Όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουμε προς το τέλος του 2020, οι ειδικοί καταθέτουν την προσωπική τους άποψη για το θέμα στηριζόμενοι στα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά δεδομένα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι προβλέπει ο ΚΟΚ για τους οδηγούς που οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ
Πού χρειάζεται προσοχή τις επόμενες ώρες
Απ’ ότι φαίνεται πολλοί δεν ήθελαν μετρητά
Ο καθηγητής πανεπιστημίου και λεξικογράφος μίλησε για τη σύζυγό του και το πάθος του για τη γλώσσα
Μια συγκινητική μουσικοθεατρική εμπειρία με χορηγό τον ΟΠΑΠ, μέλος της Allwyn
Η ανάρτηση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ελλάδα
Στο δημαρχείο της Αθήνας άκουσε τα κάλαντα ο Δήμαρχος Αθηναίων
Βροχές και καταιγίδες σαρώνουν από το πρωί της Τετάρτης την Αθήνα
Τι περιλαμβάνουν οι έλεγχοι της Τροχαίας
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτιο της ΕΜΥ
Ο χάρτης με τα κόκκινα σημεία
«Yποδειγματική η συμπεριφορά των αγροτών στα Μάλγαρα» σημείωσε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.
Ποιες ανθρώπινες δεξιότητες θα παραμείνουν πολύτιμες;
Οι εκδρομείς των Χριστουγέννων ξεκίνησαν σήμερα από πολύ νωρίς το πρωί το ταξίδι τους
Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Μετέφερε περισσότερους από τέσσερεις τόνους κοκαΐνης
Τελευταίες αγορές μία ημέρα πριν τα Χριστούγεννα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.