Ελλαδα

Θεσπιές Βοιωτίας - Παρατείνεται το lockdown

Αναστέλλεται η λειτουργία εταιρείας στη Νέα Ιωνία με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αποφασίστηκε παράταση του αυστηρού τοπικού lockdown για τον κορωνοϊό στις Θεσπιές Βοιωτίας και το κλείσιμο εταιρείας στη Νέα Ιωνία Αττικής.

Ελήφθη η απόφαση να δοθεί παράταση στο αυστηρό τοπικό lockdown στις Θεσπιές Βοιωτίας, την ώρα που αναστέλλεται η λειτουργία σε εταιρεία στη Νέα Ιωνία Αττικής.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν από την Πολιτική Προστασία έπειτα από έκτακτη σύσκεψη το βράδυ της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου 2020.

Η έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Επί τάπητος τέθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Όπως έγινε γνωστό, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίστηκε:

Η παράταση επιβολής περιοριστικών μέτρων στην Τοπική Κοινότητα Θεσπιέων έως και την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού για την επαναξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Παράταση lockdown στις Θεσπιές Βοιωτίας - Όλα τα μέτρα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία, με βάση τα όσα προβλέπονται στο αυστηρό τοπικό lockdown:

  • Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Θεσπιέων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18.00 έως τις 05.00 απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση πολιτών εντός της Τοπικής Κοινότητας.
  • Αναστέλλεται η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστέλλεται η λειτουργία καταστημάτων (λιανεμπορίου, clickaway κ.λπ.).
  • Υπάρχει ειδική μέριμνα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Τ.Κ. Θεσπιέων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Υπάρχει πρόβλεψη για τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Επίσης, υπάρχει ειδική μέριμνα για την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Τοπικής Κοινότητας.

Αναστολή λειτουργίας εταιρείας στη Νέα Ιωνία - Εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας εταιρείας ενημέρωσης και διαχείρισης οφειλών στη Νέα Ιωνία, από 29.12.2020 και ώρα 06.00 έως και την 31.12.2020, για το χρονικό διάστημα τριών (3) ημερών και μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων, λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις