Ελλαδα

Πρώτοι εμβολιασμοί αύριο στην Ελλάδα - Ποιοι κάνουν το εμβόλιο

Η αρχή γίνεται από 5 νοσοκομεία στην Αττική - Το αναλυτικό πρόγραμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα κάνουν την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Κυριάκος Μητσοτάκης και Σωτήρης Τσιόδρας
Τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα κάνουν την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Κυριάκος Μητσοτάκης και Σωτήρης Τσιόδρας © EUROKINISSI

Αυτά είναι τα πρόσωπα που κάνουν τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού -ανάμεσά τους οι Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Κυριάκος Μητσοτάκης και Σωτήρης Τσιόδρας.

Στην τελική ευθεία έχει μπει η «Επιχείρηση Ελευθερία», καθώς αύριο Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020 ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Τα πρώτα εμβόλια της Pfizer βρίσκονται ήδη στη χώρα μας. Οι πρώτες δόσεις θα χορηγηθούν σε πέντε Νοσοκομεία της Αττικής.

Συγκεκριμένα, βάσει προτεραιοποίησης του Υπουργείου Υγείας στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας θα γίνουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της «μάχης» με τον κορωνοϊό.

Πρώτοι θα εμβολιαστούν μία νοσηλεύτρια ΜΕΘ και ένας φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν οι συμβολικοί εμβολιασμοί της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής, του γραμματέα του Μέρα25, της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα παρέλαβε τα πρώτα 9.750 εμβόλια της Pfizer. Σε αποθήκη στο Κρυονέρι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είδαν από κοντά την παράδοση - παραλαβή των ειδικών πακέτων.

Κορωνοϊός και εμβόλια στην Ελλάδα: Ξεκινούν την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020 οι πρώτοι εμβολιασμοί - Το αναλυτικό πρόγραμμα

  • 13:00 Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 13:30 Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 14:00 Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 14:30 Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νοσοκομείο Αττικόν
  • 14:45 Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο Αττικόν
  • 15:00 Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 15:30 Γραμματέας Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 16:00 Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 16:30 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 17:00 Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Εμβόλια Pfizer: Ποιοι εμβολιάζονται για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 θα εμβολιαστεί στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έγινε πατέρας τα Χριστούγεννα, κάνει το εμβόλιο της Pfizer στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ