Ελλαδα

SMS στο 13034 για το εμβόλιο του κορωνοϊού - Όλη η διαδικασία

Πώς κλείνεται το ραντεβού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο Pfizer - Κορωνοϊός - Covid-19
Εμβόλιο Pfizer - Κορωνοϊός - Covid-19 © EPA/HOWARD UNIVERSITY / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Πώς θα κλείσουμε ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – Ο νέος αριθμός, 13034, που μπαίνει στη ζωή μας

Το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού στην Ελλάδα ήρθε στη δημοσιότητα και οι πολίτες που θα θελήσουν να κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με SMS στο 13034.

Συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο, ο πολίτης μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό, με τους παρακάτω τρόπους:

  • Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr.
  • Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).
  • Για τους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Υπενθύμιση Ραντεβού
Τρεις (3) ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμού

Το εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμών κατά του covid-19 με τίτλο «Ελευθερία» παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση, το οποίο έχει στόχο να διασφαλίσει γρήγορα την ανοσολογική προστασία των πολιτών έναντι της απειλητικής λοίμωξης και θα έχει οφέλη ατομικά και συλλογικά.

Οι βασικές αρχές του επιχειρησιακού σχεδίου εμβολιασμών είναι η υγειονομική ασφάλεια, η ηθική και η ακεραιότητα, η διαφάνεια, η χρηστή διαχείριση, ο συντονισμός και η συνεργασία και τέλος η εγρήγορση, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα.

Η Ελλάδα θα προμηθευτεί εμβόλια σταδιακά από έξι τουλάχιστον παραγωγούς, ξεκινώντας με την πρώτη παραλαβή το Δεκέμβριο 2020 από την Pfizer/ BioNTech. 

emvoliasmos3.jpg

Σύμφωνα με το σχέδιο ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα γίνει σε τρεις φάσεις και συγκεκριμένα:

emvoliasmos1.jpg

Σύμφωνα με το σχέδιο στην πρώτη φάση θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και το προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών, οι διαμένοντες και το προσωπικό οίκων ευγηρίας, οι διαμένοντες, ασθενείς και το προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης και το προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης. Στην δεύτερη φάση θα εμβολιαστούν τα άτομα 70 ετών και άνω (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων).

Θα υπάρξει επίσης περαιτέρω προτεραιοποίηση: 'Ατομα ηλικίας 85 ετών και άνω, άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω, άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω, άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω, ασθενείς με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με covid-19 ανεξαρτήτως ηλικίας, προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, άτομα 60 έως 69 ετών (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων), ασθενείς 18 έως 59 ετών με νοσήματα που συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση με covid-19.

Στην τρίτη φάση θα εμβολιαστούν άτομα 18 ετών και άνω χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ