Ελλαδα

Αποστολή SMS και για την επιστροφή από ρεβεγιόν. Με ποιο κωδικό

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο στους μεγάλους νομούς για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι © pixabay.com

Δύο SMS για τη μετακίνηση παραμονή και ανήμερα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, συνέστησε στους πολίτες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

Αναγνώρισε πως είναι μία δύσκολη περίοδος αυτήν των εορτών, ωστόσο τόνισε πως είμαστε αντιμέτωποι με μία νέα πραγματικότητα και πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα για «να μην ξαναγυρίσουμε πίσω».

Δύο SMS για τη μετακίνηση παραμονή & ανήμερα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη υπενθύμισε πως στο γιορτινό τραπέζι μπορούν να βρεθούν μέχρι εννέα άτομα από δύο οικογένειες, ενώ ξεκαθάρισε πως επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο σε μεγάλες περιφέρειες, όπως η Αττική.

Όσον αφορά στις μετακινήσεις για το ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι, έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι μετά τις 22:00 ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας. 

Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται με την αποστολή SMS στο 13033 και τον κωδικό «6», ενώ θα πρέπει να έχετε μαζί σας και την ταυτότητά σας.

Σε ό,τι αφορά τον εκκλησιασμό των πιστών, αυτός είπε ότι πρέπει να γίνεται κατόπιν σχετικής υπόδειξης για τον σκοπό της μετακίνησης και έχοντας κατά νου πως είναι αυστηρά περιορισμένος ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στους Ιερούς Ναούς.

Ο υφυπουργός ευχήθηκε, τέλος, «υπομονή και αισιοδοξία» σε όλους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ