- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στον «αέρα» βρίσκεται η κυκλοφορία του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου επειδή τα πρακτορεία παιχνιδιών είναι κλειστά.
Η πανδημία του κορωνοιού θέτει εν αμφιβόλω την κυκλοφορία του Πρωτοχρονιάτικου Κρατικού λαχείου που αποτελεί μία συνήθεια των τελευταίων 92 χρόνων. Η κυκλοφορία ή μη του πρωτοχρονιάτικου λαχείου απασχολεί έντονα το υπουργείο Ανάπτυξης δεδομένου ότι από τον προηγούμενο μήνα που ξεκίνησε το νέο lockdown τα πρακτορεία παιχνιδιών είναι κλειστά, ενώ δεν επιτρέπεται η πώληση λαχείων και από τους πλανόδιους λαχειοπώλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «ethnos.gr», οι αρμόδιοι προσανατολίζονται να ανάψουν τελικά το «πράσινο φως» επιτρέποντας τη διανομή και την πώληση του Κρατικού Λαχείου, αλλά μόνο στους λαχειοπώλες καθώς δεν πρόκειται να ανοίξουν τα πρακτορεία. Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον αριθμό τους.
Ο αντίστοιχος ΚΑΔ αριθμεί περί τα 68 άτομα σε ολόκληρη την επικράτεια, αλλά είναι προφανές ότι δεν αποτυπώνει το σύνολο των ανθρώπων που απασχολούνται στην υπαίθρια πώληση λαχείων με κριτήρια κοινωνικά.
Ιδιαίτερα πιθανό θεωρείται, εφόσον τελικά δοθεί η δυνατότητα πώλησης του Κρατικού Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου, οι πλανόδιοι να μπορούν να διαθέσουν και άλλα προϊόντα τυχερών παιχνιδιών. Στον ιστότοπο της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε, πάντως, δεν υπάρχει μέχρις στιγμής κάποια ανακοίνωση για το πρωτοχρονιάτικο λαχείο, το οποίο κληρώνει κατά παράδοση στις 31 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο μοιράζοντας περίπου το 55% των ακαθάριστων εισπράξεών του. Το κόστος του κάθε λαχείου ανέρχεται σε 5 ευρώ και κυκλοφορεί σε σειρές 100.000 τεμαχίων (κάθε μια φέρει αριθμούς από 1-100.000).
Ιστορικά το λαχείο αυτό ξεκίνησε το 1928 ως «Λαχείο Συντακτών», το οποίο εκδιδόταν από την Ενωση Συντακτών και μοίραζε διαμερίσματα, μαγαζιά, αυτοκίνητα, χρήματα ακόμα και πολυκατοικίες. Καταργήθηκε επί χούντας το 1967 και επανακυκλοφόρησε ως Πρωτοχρονιάτικο λαχείο, γωστό και ως Ειδικό Κρατικό Λαχείο Κοινωνικής Αντίληψης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προληπτική αλλαγή μηχανής στην Οινόη
Eίχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα
Επιχείρηση του Λιμενικού με 38 άτομα στα ανοιχτά των Καλών Λιμένων
Πώς έφτασαν στα ίχνη τους οι Αρχές
Οι εικόνες του συρμού έγιναν viral μέσα σε λίγες ώρες
Τι δήλωσαν επιβάτες του αεροσκάφους
Υπόθεση κατασκοπείας στη Σούδα: Τι έχουμε μάθει μέχρι σήμερα για το δίκτυο ιρανικής κατασκοπείας στην Ελλάδα από Αζέρους πράκτορες «χαμηλής και μεσαίας στρατολόγησης».
Βανδαλίστηκε από αγνώστους όταν δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα σε δημοπρασία
Το σακίδιο επιβίωσης για τα τρία πρώτα 24ωρα
Τι αφορά η κινητοποίηση
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.