- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαγιορκίνης: 5 βασικοί κανόνες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ συμβουλεύει πώς θα κάνουμε ασφαλείς γιορτές τα Χριστούγεννα 2020 και την Πρωτοχρονιά
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης παρουσίασε τα 5 βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουν οι πολίτες για ένα ασφαλές χριστουγεννιάτικο τραπέζι εν μέσω της πανδημίας.
Τους 5 βασικούς κανόνες για ασφαλείς γιορτές τα Χριστούγεννα 2020 και την Πρωτοχρονιά παρουσίασε ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της live ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό και τη διασπορά του στην Ελλάδα.
Μιλώντας τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2020 ο καθηγητής του ΕΚΠΑ επεσήμανε ότι όλα τα στοιχεία συνηγορούν πως οι συναντήσεις σε κλειστούς χώρους με αρκετό κόσμο, με τραγούδια και δυνατές ομιλίες, χωρίς χρήση μάσκας δημιουργούν τις βέλτιστες συνθήκες υπερμετάδοσης του ιού.
Και ξεκαθάρισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να τις αποφύγουν οι πολίτες όσο το δυνατό περισσότερο. «Ό,τι κερδίσαμε με κόπο στη φάση αυτή, είναι προφανές ότι μπορεί να αλλάξει σε ένα εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα» τόνισε.
Το ιδανικό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «να κάνουμε γιορτές μόνο με την οικογένεια μας». Σημείωσε, δε, ότι αν συναντηθούμε με άλλη οικογένεια, καλό θα ήταν να είναι ίδια σε όλες τις περιστάσεις, ώστε να διατηρηθεί η λεγόμενη «κοινωνική φούσκα» κατά τη διάρκεια των εορτών.
Σημαντικό είναι, επίσης, να μη συμμετέχουν σε συναντήσεις άτομα που ανήκουν σε «ευπαθείς ομάδες» -και αν συμμετέχουν πρέπει όλοι να φορούν μάσκα.
Γκίκας Μαγιορκίνης: Οι 5 βασικοί κανόνες για ασφαλές χριστουγεννιάτικο τραπέζι εν μέσω κορωνοϊού
- Αν έχουμε συμπτώματα, δεν συμμετέχουμε στο γιορτινό τραπέζι.
- Φοράμε μάσκα, ειδικά όταν πηγαίνουμε σε παππούδες και γιαγιάδες. Προσοχή: Όχι αγκαλιές και φιλιά.
- Μικρός αριθμός ατόμων στις όποιες συναντήσεις σε σπίτια. Αν γίνεται η κάθε συνάντηση να αφορά τα ίδια άτομα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η λεγόμενη κοινωνική «φούσκα».
- Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής.
- Καλός αερισμός του χώρου.
Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νωρίτερα πως το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 853 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ οι νεκροί από Covid-19 σε μια ημέρα έφθασαν τους 83. Την ίδια στιγμή οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό στις ΜΕΘ ανέρχονται πλέον σε 491.
Χριστούγεννα 2020: Με τον κωδικό «6» στο 13033 η μετακίνηση για το γιορτινό τραπέζι παραμονή και ανήμερα
Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας γνωστοποίησε ότι οι πολίτες που μετακινούνται παραμονές και ανήμερα τα Χριστούγεννα 2020 και την Πρωτοχρονιά για να πάνε στο γιορτινό τραπέζι, στέλνουν SMS στο 13033 τον κωδικό «6».
«Να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο, να δούμε αυτούς που λίγο-πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως» ανέφερε στην έκκλησή του προς τους πολίτες ο κ. Πέτσας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.