Ελλαδα

Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Το χρονοδιάγραμμα των δόσεων στην Ελλάδα

Πόσες περιμένουμε από την Pfizer

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο - κορωνοϊός
Εμβόλιο - κορωνοϊός © EPA / DAVID ODISHO

Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα για τον εμβολιασμό των πολιτών στην Ελλάδα - Πόσες δόσεις αναμένουμε μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Επίσημη πρώτη σήμερα για την ενημέρωση σχετικά με τον προγραμματισμό των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η κ. Μαρία Θεοδωρίδου και ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, έδωσαν το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών στη χώρα μας και τον αριθμό των δόσεων.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (18/12) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρώτη παρτίδα των εμβολίων αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου. Την επόμενη ημέρα, στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα πρώτα νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα. Στις 28 Δεκεμβρίου θα παραδοθούν παρτίδες στα υπόλοιπα νοσοκομεία αναφοράς στην επικράτεια για τον εμβολιασμό των υγειονομικών Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε λάβει 1.265.550 δόσεις μόνο από την Pfizer/BioNTech

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, «τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε ειδικούς χώρους. Η ελληνική κυβέρνηση εξασφάλισε πέντε τέτοιους χώρους. Στη διανομή θα τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές». 

Αναφερόμενος στην ποσότητα των εμβολίων που αρχικά θα έρθει στη χώρα μας είπε ότι στις 26 Δεκεμβρίου παραλαμβάνουμε την πρώτη δόση των 9.000 εμβολίων. Έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχουμε παραλάβει 429.000 δόσεις. Έως το τέλος Μαρτίου 1.665.550 δόσεις.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ