Ελλαδα

Ποιοι θα είναι οι πρώτοι Έλληνες που θα εμβολιαστούν

«Θα υπάρχει μία αυστηρή προτεραιοποίηση σε σχέση με το ποιοι συμπολίτες μας θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΕΘ- Κορωνοϊός
ΜΕΘ- Κορωνοϊός © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Ποιοι θα είναι οι πρώτοι δύο Έλληνες που θα εμβολιαστούν - Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την έναρξη του εμβολιασμού.

Μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος θα είναι οι πρώτοι Έλληνες που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα κατά του κορωνοϊού στις 27 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

«Θα υπάρχει μία αυστηρή προτεραιοποίηση σε σχέση με το ποιοι συμπολίτες μας θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι. Θα προηγηθούν, προφανώς, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρωτίστως οι ήρωες μας, οι οποίοι σήκωσαν τόσο μεγάλο βάρος τους τελευταίους μήνες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μας, στα Κέντρα Υγείας, αλλά βέβαια και οι φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων. Και θα ακολουθήσουν αμέσως μετά οι συμπολίτες μας άνω των 65, υπολογίζουμε ότι σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία εντάσσονται συνολικά περί τα 2,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Και οι πρώτοι συμπολίτες μας οι οποίοι θα εμβολιαστούν στη χώρα μας, θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας», σημείωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σχετικά με το σχέδιο υλοποίησης του εμβολιασμού. 

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε, μάλιστα, ότι έχουν ήδη εξασφαλιστεί όροι ασφαλούς μεταφοράς, χώροι σωστής αποθηκεύσεις, τρόποι γρήγορης μεταφοράς του εμβολίου στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία έχουν οργανωθεί σε κάθε γωνιά της χώρας, ενώ στην προσπάθεια θα συνδράμουν γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, Ένοπλες Δυνάμεις, Πολιτική Προστασία και Αστυνομία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ