Ελλαδα

Κορωνοϊός - Δημόπουλος για το εμβόλιο και τα άτομα με αλλεργίες

Τι είπε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ για τον ρυθμό μείωσης των κρουσμάτων στη χώρα μας και τις μεταλλάξεις του ιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο
Εμβόλιο © EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι εάν έχει εμφανιστεί πρόβλημα σε προηγούμενο εμβόλιο, τότε θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση με τον εμβολιαζόμενο

Για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναμένεται και στη χώρα μας το επόμενο διάστημα μίλησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ,  Αθανάσιος Δημόπουλος, αλλά και το τι συμβαίνει σε άτομα με αλλεργίες.

Τι ισχύει με τις αλλεργίες

Ο Αθανάσιος Δημόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του Αμερικανικού Κολλεγίου Αλλεργιολόγων για  το εμβόλιο της Pfizer, η οποία αναφέρει ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία σε άτομα που παρουσιάζουν αλλεργίες σε τρόφιμα και υλικά.

Ξεκαθάρισε δε, πως υπάρχει θέμα εάν έχει εμφανιστεί πρόβλημα σε προηγούμενο εμβόλιο και εκεί πρέπει να συζητηθεί με τον εμβολιαζόμενο.

«Η σύσταση είναι να χορηγείται το εμβόλιο σε δομές υγείας, να γίνεται παρακολούθηση του ατόμου για 30 λεπτά και να υπάρχει ετοιμότητα για αλλεργική αντίδραση» είπε αναφερόμενος στις απλές αλλεργίες σε φαγητά, φάρμακα και υλικά.

Ευτυχώς υπάρχει πτώση του rt

Αργό χαρακτήρισε τον ρυθμό μείωσης των κρουσμάτων στη χώρα μας ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και σημείωσε πως ευτυχώς υπάρχει πτώση του rt, κάτω από 1, ενώ σημείωσε πως αν τηρήσουμε τα μέτρα, σταδιακά τουλάχιστον τον Ιανουάριο θα έχουμε καλύτερη εικόνα

Συμπλήρωσε πως θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα στις γιορτές και να μπούμε σε μια θετική εξέλιξη στο εμβόλιο και τόνισε πως για τους ανοσοκατεσταλμένους δεν γνωρίζουμε εάν το εμβόλιο θα είναι τόσο αποτελεσματικό.

Ακόμη, απαντώντας στον εάν θα επαρκούν  οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στη χώρα μας, ανέφερε πως είναι πιθανό να εγκριθεί και το  εμβόλιο της Moderna για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες

Τέλος, έκανε γνωστό πως οι μεταλλάξεις, συνήθως στους κορωνοϊούς δεν επηρεάζουν την ακίδα που χρησιμοποιούν τα εμβόλια οπότε προς το παρόν πιθανότατα δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ