Ελλαδα

Ποιοι ψηφοφόροι είναι πιο επιφυλακτικοί απέναντι στο εμβόλιο

Τι δείχνουν τα στοιχεία έρευνας της Κάπα Research

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσηλεύτρια ετοιμάζεται να χορηγήσει εμβόλιο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Νοσηλεύτρια ετοιμάζεται να χορηγήσει εμβόλιο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA/ABIR SULTAN

Κάπα Research: Από ποια κόμματα οι ψηφοφόροι εμφανίζονται περισσότερο αρνητικοί στο να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Το 42% των Ελλήνων πολιτών είναι αισιόδοξο για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, την ώρα που ένα 35% εμφανίζεται επιφυλακτικό.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Κάπα Research, από τις 4-7 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή 1.010 ατόμων (άνδρες και γυναίκες, 17 ετών και άνω) και από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Για το «αν θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού», το 43% δηλώνει «θετικό», ενώ ένα 27% εμφανίζεται «πιο επιφυλακτικό». Ίδιο ποσοστό (27%) δηλώνει «αρνητικό». Άνδρες, ηλικίας 55 ετών και άνω, είναι οι πιο θετικοί απέναντι στον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Ενδιαφέρον έχει το στοιχείο της έρευνας της Κάπα Research που συνδέει την απάντηση για το εμβόλιο κορωνοϊού με το κόμμα που στηρίζει αυτός που απαντά. Ειδικότερα, οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ είναι θετικοί σε ποσοστό 67% και ακολουθούν αυτοί της ΝΔ (61%). Αρνητικοί στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης (75%), ΜέΡΑ25 (39%), ΚΚΕ (32%) και ΣΥΡΙΖΑ (28%).

emvolio-koronoios-komma-kapa-research.jpg

Αναφορικά με τις αιτίες της ανησυχίας για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το 35% εκφράζει τον προβληματισμό του για την ταχύτητα των κλινικών δοκιμών, με το 28% να εστιάζει στις παρενέργειες και το 20% να μην εμπιστεύεται τον κρατικό μηχανισμό στην Ελλάδα.

Στο ερώτημα για το πού θα ήθελαν να γίνει ο εμβολιασμός, το 35% των ερωτηθέντων επιθυμεί να το κάνει σε ένα από τα εμβολιαστικά κέντρα που στήνει το Υπουργείο Υγείας σε όλη την ελληνική επικράτεια, το 19% στον φαρμακοποιό του και το 17% στον οικογενειακό γιατρό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ