Ελλαδα

Παπαευαγγέλου: Τα δεδομένα δεν επιτρέπουν χαλάρωση του lockdown

Tι ειπώθηκε στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
koronoios-min.jpg
Ενημέρωση για τον κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας © EUROKINISSI

Kορωνοϊός:Σε εξέλιξη η ενημέρωση από Χαρδαλιά, Μαγιορκίνη, Παπαευαγγέλου και Κοντοζαμάνη - O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.395 κρούσματα και 102 θανάτους

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα θα έχουμε 350 ασθενείς στις ΜΕΘ τα Χριστούγεννα.  Η Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε πως από τα 1.395 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, τα 295 εντοπίζονται στην Αττική, 357 στην Θεσσαλονίκη, 80 στις Σέρρες αλλά και 75 στην Μαγνησία.

Ανέφερε ακόμα ότι σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα η κατάσταση πλέον από τα περιοριστικά μέτρα σταθεροποιείται. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι 320 ημερησίως ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ο μέσος όρος ήταν στις 450 ανέφερε.

Στις ΜΕΘ είναι 82% η πληρότητα στην επικράτεια και τα ενεργά κρούσματα στην Κεντρική Μακεδονία υπολογίζονται σε 6000 και σε 12.500 στην Επικράτεια. Γι΄αυτούς τους δύο λόγους δεν εισειγούμαστε την χαλάρωση των μέτρων σημείωσε. 

Ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι πλέον θα ανακοινώνεται από τον ΕΟΔΥ για τις τιμές της προηγούμενης εβδομάδας καθώς μέρα με την ημέρα αλλάζει σημαντικά.

Όσον αφορά την Θεσσαλονίκη είπε ότι η δασπορά της νόσου μειώνεται αλλά το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει μεγάλο. Για να πέσει στα επίπεδα της Αττικής θα πρέπει να καταγράφονται ημερησίως 80 κρούσματα σημείωσε. 

«Καμπανάκι» Χαρδαλιά για δυτική Αττική

Η δυτική Αττική έχει μπει τις τελευταίες ημέρες στο «κάδρο» των περιοχών που προκαλούν ανησυχία εξαιτίας της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου, ενώ νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιας συμμετείχε σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τη συμμετεοχή και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων προστασίας και επαγρύπνηση συστήνει για συγκεκριμένους δήμους της περιφέρειας δυτικής Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στην δυσανάλογη αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή.

Ειδικότερα, οι περιοχές που σήμαναν συναγερμό λόγω της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου είναι ο Ασπρόπυργος, η Ελευσίνα, η Μάνδρα, η Ειδυλλία (Βίλια), επίσης ο δήμος, Μεγαρέων, Φυλής και Αχαρνών.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά υπάρχουν αυτή τη στιγμή 392 ενεργά κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 42 έτη, ενώ 764 άτομα, στενές επαφές των κρουσμάτων έχουν μπει σε περιορισμό.

Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ απέδωσε την «εκτίναξη» στην μη πιστή εφαρμογή μέτρων καθώς και το γεγονός ότι υπάρχει κινητικότητα μεταξύ των συγκεκριμένων δήμων.

Παρακολουθήστε την ενημέρωση:

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 1395 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 122648, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.

5076 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 34774 (28.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

583 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 169 (29.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 711 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 102 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3472 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1392 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ