Ελλαδα

Αττική: Έως 16.000 ενεργά κρούσματα δείχνουν τα λύματα

«Μέσα στο επόμενο 15ήμερο δεν πρόκειται να υπάρξει μεγάλη μείωση των κρουσμάτων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλατεία Μοναστηράκι
Πλατεία Μοναστηράκι © EUROKINISSI

Σε 15.000 με 16.000 ανέρχονται τα ενεργά κρούσματα του κορονοϊού στην Αττική, βάσει των λυμάτων στην περιφέρεια, σύμφωνα με τον Νίκο Θωμαΐδη.

Οι αναλύσεις των λυμάτων στην Αττική δείχνουν ότι τα ενεργά κρούσματα στην Αττική κινούνται ανέρχονται περίπου σε 16.000, όπως έκανε γνωστό ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαΐδης.

 

Συγκεκριμένα, τόνισε πως «η εικόνα των κρουσμάτων είναι σταθερή, όπως δείχνουν οι μετρήσεις στα λύματα», ενώ επεσήμανε ότι «μέσα στο επόμενο 15ήμερο δεν πρόκειται να υπάρξει μεγάλη μείωση των κρουσμάτων». 

Ο λόγος που η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη, σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, είναι ότι «δεν είμαστε σε κατάσταση lockdown τύπου Μαρτίου», καθώς υπάρχει κινητικότητα. Όπως είπε, «το πρώτο διάστημα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, παρατηρήθηκε μείωση του ιικού φορτίου, με την κατάσταση στην Αττική πάντως να είναι εύθραυστη».

Το ιικό φορτίο της Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα, πτώση στη συγκέντρωση του ιικού φορτίου κατεγράφη στα λύματα της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Νίκο Παπαϊωάννου, η μέση τιμή αυτής της εβδομάδας σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης είναι μειωμένη κατά 36%.

Όπως δήλωσε, μιλώντας στον Real Θεσσαλονίκης, «ξεμπλοκάραμε». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι βρισκόμαστε στα επίπεδα περίπου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου, προσθέτοντας πως τις επόμενες μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη θα κινείται σταθερά κάτω από τα 400 ημερησίως. 

Να σημειωθεί ότι στις 10 Δεκεμβρίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 1.534 επιπλέον κρούσματα, εκ των οποίων τα 318 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 298 στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.