Ελλαδα

Δημοσκόπηση-κορωνοϊός: Τι πιστεύουν οι πολίτες για το εμβόλιο

Το 42% των ερωτηθέντων θα περιμένει πριν εμβολιαστεί

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοσκόπηση ALCO για τον κορωνοϊό: Τι πιστεύουν οι πολίτες για τα εμβόλια και την επιτροπή λοιμωξιλόγων - Θα έκαναν αμέσως το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;

Ερωτήσεις σχετικά με τον κορωνοϊό και το εμβόλιο δέχθηκαν οι πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN. Το 33% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα εμβολιαστεί αμέσως, ενώ το 64% των πολιτών θεωρεί ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων κάνει καλά τη δουλειά της. 

Ειδικότερα, σε ερώτηση για το πότε θα έκαναν το εμβόλιο κατά κορωνοϊού, το 42% απάντησε πως θα περιμένει πριν εμβολιαστεί, ενώ το 33% θα το έκανε αμέσως. Το 19% απάντησε πως δεν θα εμβολιαστεί, με το 6% να δηλώνει «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, το 64% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θεωρεί πως κάνει καλά τη δουλειά της, ενώ φαίνεται ότι δεν είναι ικανοποιημένο το 24%. 

Τέλος, στο ερώτημα «πού πιστεύετε ότι οφείλεται περισσότερο η μεγάλη έξαρση της πανδημίας στην περιοχή σας (βάση: κάτοικοι Κεντρικής Μακεδονίας)», το 46% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οφείλεται στην καθυστερημένη λήψη μέτρων, το 31% στο ότι οι πολίτες δεν τήρησαν τα μέτρα και το 18% θεωρεί ότι ευθύνεται η απουσία ελέγχων.

 

 

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 15,4% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Στις 15,4 μονάδες καταγράφεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του OPEN. 

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,6%, το ΚΙΝΑΛ 6,9%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,2%, το ΜέΡΑ25 3%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 13,8%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στην ερώτηση ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, το 42% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 23% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο «κανένας» συγκεντρώνει ποσοστό 31%.

Την ίδια ώρα, τις περισσότερες θετικές γνώμες ως υπουργός συγκεντρώνει ο Νίκος Δένδιας με ποσοστό 48,2%, έναντι 29,6 αρνητικών ψήφων, ενώ ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας και ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ