Ελλαδα

Πώς κατέγραψε δορυφόρος την κακοκαιρία στην Ελλάδα (βίντεο)

Αναλυτικός πίνακας με τις μέγιστες ημερήσιες βροχοπτώσεις - Πού έπεσε το πιο πολύ νερό

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Καρέ καρέ η πορεία της κακοκαιρίας στην Ελλάδα, όπως την κατέγραψε μετεωρολογικός δορυφόρος - Σε ποιες περιοχές έριξε την περισσότερη βροχή.

Βροχές και καταιγίδες, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, έφερε το ψυχρό μέτωπο που πέρασε από την Ελλάδα τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020.

Δορυφόρος κατέγραψε την πορεία που ακολούθησε το ψυχρό μέτωπο καθώς διέσχιζε τη χώρα. Το βίντεο αναρτήθηκε στο meteo.gr και είναι σύνθεση από επεξεργασμένες δορυφορικές εικόνες.

Η χρωματική κλίμακα αντιπροσωπεύει τις θερμοκρασίες στις κορυφές των νεφών, με τα ψυχρότερα νέφη που βρίσκονται σε μεγαλύτερα ύψη στην ατμόσφαιρα να αποτυπώνονται με εντονότερες κόκκινες αποχρώσεις. Η καταγραφή των εικόνων αφορά στο χρονικό διάστημα 02.00 τα ξημερώματα με 17.00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Κακοκαιρία: Άστραψε και βρόντηξε - Ποιες περιοχές είχαν την περισσότερη βροχή

Ισχυρές βροχές αλλά και καταιγίδες σημειώθηκαν σε μεγάλο μέρος της χώρας, με το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να καταγράφει 1000 περίπου κεραυνούς.

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι κεραυνοί που καταγράφηκαν έως το μεσημέρι της Δευτέρας 7/12.

Στον πίνακα που ακολουθεί, παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Όπως προκύπτει από αυτόν, στο Δίον Πιερίας η ολική βροχόπτωση έως το μεσημέρι της Δευτέρας 7/12 έφτασε τα 205 χιλιοστά βροχής, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην περιοχή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις