- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πώς κατέγραψε δορυφόρος την κακοκαιρία στην Ελλάδα (βίντεο)
Αναλυτικός πίνακας με τις μέγιστες ημερήσιες βροχοπτώσεις - Πού έπεσε το πιο πολύ νερό
Καρέ καρέ η πορεία της κακοκαιρίας στην Ελλάδα, όπως την κατέγραψε μετεωρολογικός δορυφόρος - Σε ποιες περιοχές έριξε την περισσότερη βροχή.
Βροχές και καταιγίδες, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, έφερε το ψυχρό μέτωπο που πέρασε από την Ελλάδα τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020.
Δορυφόρος κατέγραψε την πορεία που ακολούθησε το ψυχρό μέτωπο καθώς διέσχιζε τη χώρα. Το βίντεο αναρτήθηκε στο meteo.gr και είναι σύνθεση από επεξεργασμένες δορυφορικές εικόνες.
Η χρωματική κλίμακα αντιπροσωπεύει τις θερμοκρασίες στις κορυφές των νεφών, με τα ψυχρότερα νέφη που βρίσκονται σε μεγαλύτερα ύψη στην ατμόσφαιρα να αποτυπώνονται με εντονότερες κόκκινες αποχρώσεις. Η καταγραφή των εικόνων αφορά στο χρονικό διάστημα 02.00 τα ξημερώματα με 17.00 το απόγευμα της Δευτέρας.
Κακοκαιρία: Άστραψε και βρόντηξε - Ποιες περιοχές είχαν την περισσότερη βροχή
Ισχυρές βροχές αλλά και καταιγίδες σημειώθηκαν σε μεγάλο μέρος της χώρας, με το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να καταγράφει 1000 περίπου κεραυνούς.
Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι κεραυνοί που καταγράφηκαν έως το μεσημέρι της Δευτέρας 7/12.
Στον πίνακα που ακολουθεί, παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.
Όπως προκύπτει από αυτόν, στο Δίον Πιερίας η ολική βροχόπτωση έως το μεσημέρι της Δευτέρας 7/12 έφτασε τα 205 χιλιοστά βροχής, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην περιοχή.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.