- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Βατόπουλος: Σήμερα ή αύριο οι εισηγήσεις μας για το lockdown
«Το δεύτερο lockdown δεν είναι τόσο αυστηρό όσο το πρώτο»
Το γεγονός ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα σχολίασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Εντός της σημερινής ή και της αυριανής ημέρας θα γίνουν οι εισηγήσεις των ειδικών για την άρση του lockdown στη χώρα, όπως διευκρίνισε ο ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βατόπουλος εξήγησε πως αιτία για το ότι δεν υπάρχει ακόμα σημαντική μείωση στα κρούσματα είναι ότι «το δεύτερο κύμα ξεκίνησε από πιο ψηλά και έχει μεγαλύτερη δυσκολία να κατέβει».
Ακόμη, επισήμανε, ότι κατά την αίσθησή του, «το δεύτερο lockdown δεν είναι τόσο αυστηρό όσο το πρώτο». Παράλληλα, σημείωσε ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν οι ασυμπτωματικοί γεγονός που συμβάλλει στη διασπορά της πανδημίας».
Αναφορικά με την άρση του lockdown και το άνοιγμα των σχολείων, του λιανεμπορίου και της εστίασης τόνισε ότι σήμερα τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων αναμένεται να ενημερωθούν αναλυτικά για την κατάσταση. «Σήμερα ή αύριο θα κάνουμε τις εισηγήσεις μας στον πρωθυπουργό» σημείωσε.
Τέλος, για το εμβόλιο υπογράμμισε ότι θα είναι προαιρετικό. «Περιμένουμε πιστοποιήσεις από τους αρμόδιους οργανισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.