Ελλαδα

Δημοσκόπηση: Το 30% δεν θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Πόσοι τάσσονται υπέρ μιας νέας παράτασης του lockdown

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διανομέας φαγητού περνά με το μηχανάκι μπροστά από τοιχογραφία σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας εν μέσω lockdown για τον κορωνοϊό
Διανομέας φαγητού περνά με το μηχανάκι μπροστά από τοιχογραφία σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας εν μέσω lockdown για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πόσοι δεν σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και πόσοι τάσσονται υπέρ της παράτασης του lockdown, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της PULSE.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τη μηνιαία δημοσκόπηση της PULSE για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και το εμβόλιο.

Το 78% (σχεδόν 8 στους 10) εκφράζει την ανησυχία του για τον κορωνοϊό, την ώρα που το 76% τάσσεται υπέρ της παράτασης του lockdown.

Στην ερώτηση για το εμβόλιο και ενδεχόμενη συμμετοχή στον μαζικό εμβολιασμό, μόλις αυτό εγκριθεί και είναι διαθέσιμο, το 30% (τρεις στους 10) απαντά ότι δεν πρόκειται να το κάνει. Την ίδια στιγμή, μόλις το 37% λέει ένα ξεκάθαρο «ναι» ότι θα συμμετάσχει στον μαζικό εμβολιασμό.

Οι μισοί (51%) εκ των ερωτηθέντων, ηλικίας από 17 έως 29 ετών, εμφανίζονται αρνητικοί στο εμβόλιο, δηλώνοντας ότι δεν θα το κάνουν. Το ποσοστό αυτό μειώνεται όσο αλλάζει η ηλικιακή ομάδα. Στην ηλικιακή ομάδα 30-44 ετών το 36% λέει «όχι» στο εμβόλιο. Στους 45-59 ετών αρνητικό είναι το 26% ενώ στους 60 ετών και άνω το ποσοστό πέφτει στο 15%.

Στο ερώτημα σχετικά με τον χρόνο που θα κάνουν το εμβόλιο, το 34% απαντά «το συντομότερο δυνατό», το 21% «μετά από 2-3 μήνες», το 21% «αρκετά αργότερα», ενώ «ποτέ» δηλώνει το 16%. Ένα 8% δεν έχει καταλήξει και επιλέγει το «Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Η δημοσκόπηση της PULSE έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.

emvolio-koronoios-lockdown.jpg

emvolio-koronoios-dimoskopisi-1.jpg

emvolio-koronoios-dimoskopisi-2.jpg

emvolio-koronoios-dimoskopisi-3.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ