Ελλαδα

Χωμενίδης υπέρ Γεραπετρίτη: Διαδικτυακό κυνήγι μαγισσών

Υπουργός Επικρατείας: Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλοίωσε τη δήλωσή μου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο Χρήστος Χωμενίδης στηρίζει με ανάρτησή του τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος προκάλεσε αντιδράσεις με δήλωσή του για τις ΜΕΘ και τον κορωνοϊό.

Ο πεζογράφος Χρήστος Χωμενίδης τάχθηκε στο πλευρό του Γιώργου Γεραπετρίτη μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας για τις ΜΕΘ στην Ελλάδα.

«Λύση στην τραγωδία που ζούμε δεν είναι η λειτουργία περισσότερων ΜΕΘ. Όσο και αν η λειτουργία περισσότερων ΜΕΘ θα αποτελούσε ευχής έργο. Αλλά η προφύλαξη από τον ιό» ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του.

«Πώς τώρα τα παραπάνω αυτονόητα πυροδότησαν αντιδράσεις που κινούνται από τον χλευασμό μέχρι τη φρίκη;» αναρωτήθηκε, για να δώσει στη συνέχεια την απάντηση: «Διαδικτυακό κυνήγι μαγισσών ονομάζεται. Μπροστά του δε και το τελευταίο ψήγμα καλής πίστης ή κοινής λογικής απλώς σαρώνεται».

Η ανάρτηση Χρήστου Χωμενίδη στο Facebook για τον Γιώργο Γεραπετρίτη και τη δήλωσή του σχετικά με τις ΜΕΘ:

«... "Προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και δύο και τρεις και πέντε χιλιάδες ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπ΄όψη, ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση, θα πρέπει πρώτα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε σε αυτές τις Μονάδες. Εάν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαμε ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Διότι η θνητότητα μέσα στις ΜΕΘ είναι στο μισό. Σκοπός δεν είναι να αυξήσουμε εκείνους που μπαίνουν αλλά να μειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα και έχοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική αποστασιοποίηση...".

» Τον Γιώργο Γεραπετρίτη ούτε τον ξέρω ούτε και ενδιαφέρομαι να τον γνωρίσω.

» Εκείνο όμως που καταλαβαίνω ότι δήλωσε (και ελληνικά καταλαβαίνω δόξα τω Θεώ) είναι πως λύση στην τραγωδία που ζούμε δεν είναι η λειτουργία περισσότερων ΜΕΘ. Όσο και αν η λειτουργία περισσότερων ΜΕΘ θα αποτελούσε ευχής έργο. Αλλά η προφύλαξη από τον ιό. Η νοσηλεία στη ΜΕΘ αφορά βαριές περιπτώσεις ασθενών με τουλάχιστον αβέβαιη πρόβλεψη. Αυτό είπε ο Γεραπετρίτης, τίποτα λιγότερο και τίποτα παραπάνω.

» Πώς τώρα τα παραπάνω αυτονόητα πυροδότησαν αντιδράσεις που κινούνται από τον χλευασμό μέχρι τη φρίκη;

» Διαδικτυακό κυνήγι μαγισσών ονομάζεται. Μπροστά του δε και το τελευταίο ψήγμα καλής πίστης ή κοινής λογικής απλώς σαρώνεται».

Γιώργος Γεραπετρίτης - Η δήλωση για τις ΜΕΘ που προκάλεσε αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ΜΕΘ που έχει η Ελλάδα.

«Δεν είναι η λύση οι ΜΕΘ, θα πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι. Προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και δύο και τρεις και πέντε χιλιάδες ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπ΄όψη, ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση, θα πρέπει πρώτα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε σε αυτές τις Μονάδες.

» Εάν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαμε ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Διότι η θνητότητα μέσα στις ΜΕΘ είναι στο μισό. Σκοπός δεν είναι να αυξήσουμε εκείνους που μπαίνουν αλλά να μειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα και έχοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική αποστασιοποίηση» τόνισε.

Αιχμές Γεραπετρίτη για την αξιωματική αντιπολίτευση: «Αλλοίωσε τη δήλωσή μου για τις ΜΕΘ»

«"Αν με ρωτάτε, θα ήθελα να έχουμε και 5.000 ΜΕΘ. Οι ΜΕΘ όμως δεν είναι η λύση του ζητήματος θα πρέπει πρώτα απ' όλα να προφυλασσόμαστε εμείς οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε στις ΜΕΘ": Αυτό είπα σήμερα, λίγα δευτερόλεπτα πριν το αποκομμένο και εκτός πλαισίου απόσπασμα της δήλωσής μου που κυκλοφορεί» διευκρινίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, για τις ΜΕΘ και τον κορωνοϊό.

Και συνεχίζει: «Για κάθε αντικειμενικό ακροατή, είναι προφανές ότι ανέφερα πως η έμφαση πρέπει να δοθεί στην πρόληψη ώστε να μην φτάνουμε να γεμίσουν οι εντατικές, ανεξαρτήτως αριθμού. Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλοίωσε τη δήλωσή μου για να με χαρακτηρίσει τυμβωρύχο. Δυστυχώς οι λέξεις, στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης, έχουν χάσει το νόημά τους».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ