Ελλαδα

Δερμιτζάκης: Το lockdown θα παραταθεί μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου

«Τον Ιούνιο, ίσως και το Μάιο, θα γυρίσουμε στην κανονικότητα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για την παράταση του lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα αλλά και την επιστροφή στην κανονικότητα μίλησε ο καθηγητής γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε μεταξύ άλλων για την παράταση του lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα αλλά και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής έκανε λόγο για παράταση μίας εβδομάδας στο lockdown προκειμένου «να βεβαιωθούμε ότι σταθεροποιείται η μείωση των κρουσμάτων».

Ερωτηθείς για το τρίτο κύμα της πανδημίας, ο κ. Δερμιτζάκης επεσήμανε πως «δεν είναι κάτι εξωγενές, είναι αποτέλεσμα συμπεριφορών. Η Ευρώπη αποφάσισε να πάει σε χαλαρά μέτρα, με αφορμή το δεύτερο κύμα του ιού και εξέφρασε την ελπίδα του ο επόμενος ευρωπαϊκός συντονισμός να «γίνει με πιο σοβαρά κριτήρια και να είναι με πιο αυστηρά μέτρα απ’ ότι ο προηγούμενος». 

«Επιμένω στο άνοιγμα, προσπαθούμε να κάνουμε μικροδιαχείριση, και δεν δουλεύει, γιατί είναι πολύ δύσκολο για τους πολίτες να την εφαρμόσουν γιατί υπάρχει απογοήτευση, κόπωση κλπ. Ο κόσμος λειτουργεί καλύτερα με θετικά κίνητρα παρά με τιμωρία», πρόσθεσε.

Αναφορικά, τέλος, με την επιστροφή στην κανονικότητα, ο ίδιος εκτίμησε πως «τον Ιούνιο, ίσως και το Μάιο, θα γυρίσουμε στην κανονικότητα. Το σύστημα υγείας όσο μειώνονται τα κρούσματα σε ορίζοντα περίπου 2 με 3 εβδομάδες αργότερα θα μας δίνει χαμηλότερους αριθμούς. Αν το σύστημα υγείας μπορεί να αντέξει το σημερινό, έστω και με τρομερή πίεση, μπορεί να αντέξει και με μικρότερη πίεση».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ