Ελλαδα

Βασιλακόπουλος: Nα γίνει καθολικό lockdown στη Βόρεια Ελλάδα

«Το σύστημα είναι στα όριά του»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα μας μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε για την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, τονίζοντας πως η λύση είναι το καθολικό lockdown.

Συγκεκριμένα, αρχικά, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε πως ο μόνος τρόπος τρόπος να μειωθεί ο αριθμός των νοσηλευόμενων είναι «να πεθάνουν πολλοί συνάνθρωποί μας, που κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη γίνει αυτό». Μάλιστα, ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι η επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, με τον κ. Βασιλακόπουλο να εκτιμά ότι «εκεί η λύση είναι σαφώς το καθολικό lockdown. Όλη η Ελλάδα δεν είναι υγειονομικά ενιαία, από επιδημιολογικό φορτίο. Εκεί το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του. Όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη και στους όμορους νομούς ο αριθμός των κρουσμάτων που βγαίνει ανά πληθυσμό είναι υπερβολικά μεγάλος. Κάτι δε γίνεται σωστά εκεί».

Όσον αφορά τα διαγνωστικά τεστ για τον ιό, ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι «υπάρχουν χώρες που κάνουν πολύ περισσότερα τεστ από εμάς χωρίς αυτό να έχει άμεση σχέση με την επιδημιολογική τους κατάσταση. Αν η λύση ήταν τα πολλά τεστ αυτές οι χώρες θα έπρεπε να έχουν καλύτερη εικόνα. Η Ισπανία ανά εκατομμύριο πληθυσμού κάνει 440 χιλιάδες τεστ. Εμείς κάνουμε 210».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ