Ελλαδα

Χαλκιδική: Έπεσε ξύλο σε εκκλησία μετά τα πρόστιμα σε πιστούς

Γιος ιερέα επιτέθηκε σε αστυνομικούς - Δύο συλλήψεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ekklisia.jpg
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ένταση και ξύλο σε εκκλησία στη Χαλκιδική, με αστυνομικούς να κόβουν πρόστιμα σε πιστούς που παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία και στον ιερέα που την τέλεσε.

Άναψαν τα αίματα στη Χαλκιδική, όταν αστυνομικοί έκοψαν πρόστιμα σε ιερέα και δύο πιστούς σε εκκλησία οικισμού για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 22 Νοεμβρίου 2020. Έπειτα από καταγγελία για τέλεση θείας λειτουργίας παρουσία πιστών παρά το lockdown για τον κορωνοϊό, αστυνομικοί πήγαν σε χωριό στη Χαλκιδική για να πραγματοποιήσουν έλεγχο.

Στο εσωτερικό της εκκλησίας βρήκαν έναν ιερέα και δύο πιστούς. Στον ιερέα έκοψαν πρόστιμο 1.500 ευρώ και στους δύο πιστούς από 300 ευρώ έκαστος. Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα στο voria.gr, ο γιος του ιερέα, μαζί με έναν από τους δύο πιστούς, ζήτησε τον λόγο από τους αστυνομικούς. Μάλιστα, δεν έμειναν στα λόγια και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, τραυματίζοντάς τους ελαφρά. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγιναν δύο συλλήψεις.

Βάσει των όσων προβλέπονται στο ΦΕΚ για το lockdown, κατά τη διάρκεια της καραντίνας επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών σε ιερούς ναούς και μοναστήρια μόνο με την παρουσία ιερέων και του αναγκαίου προσωπικού χωρίς όμως πιστούς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ