Ελλαδα

Κοντοζαμάνης: Εφόσον χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε επίταξη γιατρών

«Γίνονται συζητήσεις και με τα Κέντρα Αποκατάστασης», σημείωσε ο υφυπουργός Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης
Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Τι είπε στη σημερινή ενημέρωση για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών και τι απαντά στο ενδεχόμενο επίταξης και γιατρών.

«Εφόσον χρειαστεί, ο νόμος μας δίνει το εργαλείο, θα προχωρήσουμε και σε επίταξη γιατρών», σημείωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, σχολιάζοντας, παράλληλα, την απόφαση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στο μέτρο της επίταξης για δύο ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης.

«Υπήρχε ανάγκη για επιπλέον κλίνες νοσηλείας για ασθενείς με κορωνοϊό, προκειμένου να διαχειριστούμε την δύσκολη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει καιρό με τις ιδιωτικές κλινικές, υπήρχε μια διάσταση απόψεων και προσφύγαμε στην επίταξη», σημείωσε ο κ. Κοντοζαμάνης, υπογραμμίζοντας ότι με τον ιδιωτικό τομέα υπάρχει μια καλή συνεργασία από το πρώτο κύμα της πανδημίας, όπου υπάρχουν συμφωνίες που τηρούνται σε ό,τι αφορά την διάθεση κλινών σε ΜΕΘ και απλών για νοσηλεία μη covid ασθενών.

Ο κ. Κοντοζαμάνης σημείωσε, επίσης, ότι γίνονται συζητήσεις και με τα Κέντρα Αποκατάστασης και ίσως «σε μια μελλοντική επίταξη χρησιμοποιήσουμε αυτές τις μονάδες». Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή επιλέχθηκε να μην χρησιμοποιηθούν Κέντρα Αποκατάστασης διότι, όπως εξήγησε σε αυτά «θέλαμε να νοσηλεύσουμε κυρίως ήπια περιστατικά. Τα Κέντρα Αποκατάστασης δεν έχουν ούτε τις νοσηλευτικές μονάδες που έχει μια ιδιωτική κλινική και το προσωπικό τους είναι εκπαιδευμένο σε άλλου είδους διαχείριση».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ