Ελλαδα

Κοτανίδου: Με τόσα κρούσματα, θα θέλουμε συνεχώς νέες ΜΕΘ

«Υπάρχει η δυνατότητα να μετατραπούν και άλλες απλές κλίνες σε κλίνες ΜΕΘ»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ανάγκη για περισσότερες ΜΕΘ θα υπάρξει αν διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο ο αριθμός των κρουσμάτων, σύμφωνα με την καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Αναστασία Κοτανίδου.

Περισσότερες κλίνες ΜΕΘ θα χρειαστούν για την κάλυψη των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως σημείωσε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

«Όσες κλίνες ΜΕΘ και να ανοίξουμε, με τον αριθμό των κρουσμάτων που βλέπουμε καθημερινά θα θέλουμε συνεχώς και παραπάνω», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε πως «υπάρχει η δυνατότητα να μετατραπούν και άλλες απλές κλίνες σε κλίνες ΜΕΘ για την κάλυψη των αναγκών στην περίθαλψη ασθενών με κορωνοϊό».

Στη συνέχεια, διέψευσε τις πληροφορίες περί διαλογής ασθενών που θα εισαχθούν σε κλίνη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ενώ σημείωσε για τα κρούσματα στον Ευαγγελισμό πως «δεν κλείνει καμία κλινική του νοσοκομείου».

Καταλήγοντας, συμπλήρωσε πως «όπως φαίνεται από την ιχνηλάτηση, συνήθως δεν κολλάει κανείς στο χώρο εργασίας, αλλά αλλού όπου δεν γίνεται πιστή τήρηση των μέτρων».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ