Ελλαδα

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στον 27χρονο τζιχαντιστή

Τρομοκρατικές πράξεις που τελέστηκαν στο εξωτερικό δικάζονται και τιμωρούνται σε εφαρμογή του ελληνικού νόμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικοί
Αστυνομικοί © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σύλληψη τζιχαντιστή: Στον εισαγγελέα ο 27χρονος- Ποιες κατηγορίες τού απαγγέλθηκαν - Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα ασκήθηκε σε βάρος του 27χρονου που συνελήφθη ως μαχητής του ISIS σήμερα (19/11) στην περιοχή του Ελαιώνα.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον του 27χρονου τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ανατέθηκε σε ανακριτή καθώς με βάση τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 8 παράγραφος ΣΤ) δράστες (ημεδαποί ή αλλοδαποί) εγκλημάτων που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις που τελέστηκαν στην αλλοδαπή δικάζονται και τιμωρούνται σε εφαρμογή του ελληνικού νόμου. Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κατηγορούμενος ως μαχητής του ISIS εισήλθε στη χώρα μας στις 28 Μαρτίου 2018 με την οικογένεια του, διέμενε στη δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα και έχει αιτηθεί χορήγηση ασύλου. Ο 27χρονος βρισκόταν καιρό στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής, μετά από πληροφορίες στο πλαίσιο συνεργασιών για την διεθνή τρομοκρατία, ενώ εξεταζόμενος φέρεται να αποδέχθηκε τις εις βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ