Ελλαδα

Έφθασαν στη Θεσσαλονίκη οι νοσηλεύτριες - Πώς τις υποδέχτηκαν

Το μήνυμα που έστειλαν πριν ριχτούν στη «μάχη» με τον κορωνοϊό σε ΜΕΘ στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με κόκκινα τριαντάφυλλα υποδέχτηκαν στη Θεσσαλονίκη τις νοσηλεύτριες από την Κρήτη
Με κόκκινα τριαντάφυλλα υποδέχτηκαν στη Θεσσαλονίκη τις νοσηλεύτριες από την Κρήτη

Στη Θεσσαλονίκη έφθασαν οι 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη που θα εργαστούν εθελοντικά σε ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό - Τις υποδέχτηκαν με κόκκινα τριαντάφυλλα.

Αποφασισμένες να παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη, την οποία «σαρώνει» ο κορωνοϊός (σ.σ. 905 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο), είναι οι 10 νοσηλεύτριες από το Ηράκλειο Κρήτης.

Οι νοσηλεύτριες από την Κρήτη έφθασαν το βράδυ της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2020 στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε ΜΕΘ στο «Ιπποκρατείo» νοσοκομείο.

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τις υποδέχτηκαν οι διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης, καθώς και ο διοικητής του «Ιπποκρατείου», Νικόλαος Αντωνάκης, ενώ ένας δημοσιογράφος τούς πρόσφερε 10 κόκκινα τριαντάφυλλα.

Οι 10 νοσηλεύτριες, που είναι ειδικευμένες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ήρθαν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να διστάσουν να αφήσουν τις οικογένειες και τα σπίτια τους, σκεπτόμενες ότι στη θέση αυτών που νοσηλεύονται στην Εντατική και χρειάζονται βοήθεια θα μπορούσε να είναι κάποιος δικός τους ή ακόμη και οι ίδιες, σύμφωνα με το GR TIMES.

Το πρωί της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου 2020 οι 10 νοσηλεύτριες θα μπουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού σε ΜΕΘ του «Ιπποκρατείου». Το παράδειγμά τους ακολουθούν και άλλες πέντε νοσηλεύτριες που θα έρθουν από το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής προκειμένου να υποστηρίξουν και αυτές το «Ιπποκράτειο», ενώ άλλες έξι νοσηλεύτριες και ένας νοσηλευτής αναμένεται να έρθουν από το Άργος και τα Ιωάννινα, αντιστοίχως, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Το μήνυμα Βασίλη Κικίλια για τις 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε για τις νοσηλεύτριες: «Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Βόρεια Ελλάδα».

Και πρόσθεσε: «Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο "Ιπποκράτειο". Και δεν είναι οι μόνες, καθώς, όπως με πληροφορούν οι διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα, για να βοηθήσουν. Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ