Ελλαδα

Κώστας Μπακογιάννης για Αλεξία Έβερτ: Ζήτησα την παραίτησή της

Το σχόλιο στα social media για την πορεία του ΚΚΕ ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου που προκάλεσε αντιδράσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
alexia-evert-katsarides-antidraseis.jpg

Ο Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ για σχόλιό της στο Facebook με αφορμή την πορεία του ΚΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Την παραίτηση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, Αλεξίας Έβερτ, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, για την ανάρτησή της που προκάλεσε αντιδράσεις στα social media.

Υπενθυμίζεται ότι η Αλεξία Έβερτ χαρακτήρισε «κατσαρίδες και τρωκτικά» μέλη του ΚΚΕ που κατέβηκαν σε πορεία για την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εν μέσω κορωνοϊού. Η αντιδήμαρχος Αθηναίων έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο κάτω από ανάρτηση της αρθρογράφου Πέπης Ραγκούση.

alexia-evert-anartisi-katsarides-troktika.jpg

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη δημόσια αυτή τοποθέτηση της Αλεξίας Έβερτ, γνωστοποιώντας ουσιαστικά ότι «καρατόμησε» την αντιδήμαρχο:

«Την Αλεξία Έβερτ την σέβομαι και την αγαπώ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός. Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό.

» Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

» Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές.

» Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής.

» Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτηση της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από την θέση της Αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου».

Παύλος Γερουλάνος για Αλεξία Έβερτ: Επιεικώς απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί της για τους διαδηλωτές του ΚΚΕ

Για την Αλεξία Έβερτ και τους χαρακτηρισμούς της για τους διαδηλωτές του ΚΚΕ στην πορεία για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου εξέδωσε ανακοίνωσε η δημοτική παράταξη «Αθήνα, είσαι εσύ» με επικεφαλής τον Παύλο Γερουλάνο.

«Χαρακτηρισμοί όπως αυτοί που έκανε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων Αλεξία Έβερτ για τους διαδηλωτές του ΚΚΕ είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Στην πολιτική μπορεί να διαφωνούμε ριζικά ο ένας με τον άλλο, αλλά πολιτευόμαστε ακριβώς για να γεφυρώσουμε τις διαφορές και τις διαφωνίες μας.

» Δηλώσεις αυτού του τύπου προωθούν τον διχασμό και την μισαλλοδοξία και καθιστούν τις όποιες διαφορές μας αγεφύρωτες. Ιδιαίτερα σε μια τέτοια περίοδο που διανύουμε ως χώρα, η διατήρηση της ομοψυχίας είναι εξαιρετικά σημαντική. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κα Έβερτ είναι να θέσει την παραίτησή της στη διάθεση του δημάρχου».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ