Ελλαδα

Καιρός: Από την Τετάρτη σκηνικό χειμώνα- Πτώση της θερμοκρασίας

«Από Πέμπτη κατεβαίνει και πολύ κρύο από τη Ρωσία»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρύο- Ομπρέλα- Καιρός
Κρύο- Ομπρέλα- Καιρός © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Καιρός: Πότε έρχεται κρύο στη χώρα- Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες στη χώρα.

Χειμωνιάτικο θα είναι τις επόμενες ημέρες το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, αλλά και την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη. 

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη, στο ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, σύμφωνα με το meteo. Στα άλλα νησιά του Αιγαίου, ασθενείς τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αρχικά από τα βόρεια και μέχρι το βράδυ θα μετατοπιστούν νοτιότερα έως την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα άστατος. Μέτριας έντασης βροχές προβλέπονται σε όλη τη ν ηπειρωτική χώρα, με ανοίγματα του καιρού, ενώ πιο έντονα πιθανόν να είναι τα φαινόμενα στα κεντρικά και στα βόρεια κυρίως σε νομούς Ημαθίας και Πιερίας. Το βράδυ μάλιστα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Ο καιρός το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε πτώση στα βόρεια, με 11-14 βαθμούς, αρκετό κρύο κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς στις ποιο βόρειες περιοχές ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 8-10 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα παραμείνουν σταθερές οι θερμοκρασίες, 17-20 στα νότια ηπειρωτικά, 20-21 βαθμούς στο νότιο Αιγαίο.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4-6 μποφόρ. Στο Αιγαίο βοριάδες 5-6 και το βράδυ 7 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετό ήλιο, αλλά από το μεσημέρι αναμένονται βροχές μέτριας κυρίως έντασης. Η θερμοκρασία από 11-17 , με βορειοανατολικό άνεμο 4-6 μποφόρ.
Άστατος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία από 9-14, και βορειοανατολικούς ανέμους στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας, την Πέμπτη ο καιρός θα παραμείνει άστατος στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, δηλαδή από τη Θεσσαλία και νοτιότερα. Καταιγίδες θα σημειωθούν και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με πιο ασθενείς βροχές στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα. Λίγα χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, σε μεγάλα όμως υψόμετρα. Η θερμοκρασία σε πτώση με 14 βαθμούς στα βόρεια και ανατολικά και 18-20 στις υπόλοιπες περιοχές. Θυελλώδεις οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ η έντασή τους.

Την Παρασκευή τοπικές διάσπαρτες βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου. Έντονα θα είναι τα φαινόμενα στα βόρεια τμήματα της Κρήτης, όπου το έδαφος είναι ήδη κορεσμένο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες τις προηγούμενης εβδομάδας. Θυελλώδεις οι άνεμοι στα πελάγη, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 6-7 και το πρωί στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ, με αισθητό κρύο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

«Από Πέμπτη κατεβαίνει και πολύ κρύο από τη Ρωσία»

Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του στο Facebook, μάς προετοιμάζει για κρύο που αναμένεται από την Πέμπτη στη χώρα μας και «θα φέρει πιο νωρίς τον χειμώνα».

Σε άλλη ανάρτησή του ενημέρωνε ότι κατεβαίνει πολύ κρύο από τη Ρωσία με ισχυρές καταιγίδες.

Η ανάρτησή του

«Ισχυρές καταιγίδες την Τρίτη στα Δυτικά- Επεκτεινόνται τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά την Τετάρτη.  Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ώρες και η αυριανή ημέρα χρειάζεται προσοχή στα δυτικά τμήματα της χώρας μας. Σύμφωνα με τα προγνωστικά μας συστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέσα στην Τρίτη στο Ιόνιο και υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην Κέρκυρα από νωρίς το μεσημέρι οπότε και θα έχουμε ανατροφοδοτούμενες καταιγίδες που είναι πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα.
Τα φαινόμενα καθώς θα εισέρχονται στον δυτικό ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας θα χάνουν από την ισχύ τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε τοπικό επίπεδο δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν προβλήματα.

Από τις βραδινές ώρες της Τρίτης επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Μακεδονία με έμφαση τα κεντρικά τμήματα, την Θεσσαλία με έμφαση τα ανατολικά και νότια τμήματα, τις Σποράδες και μέσα στην Τετάρτη στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Συγκεκριμένα την Τετάρτη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές που βρέχονται από το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο.

Στο πρώτο επισυναπτόμενο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη των βροχοπτώσεων για το διήμερο Τρίτη - Τετάρτη με χρονικό βήμα ανά τρεις ώρες.

ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ
Μέσα στην Πέμπτη ο "ΩΜΕΓΑ" εμποδιστής αναμένεται να μετατοπιστεί βορειοανατολικότερα. Αυτό θα ωθήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς τη χώρα μας από τα βορειοανατολικά της Γηραιάς ηπείρου με τον υδράργυρο να κάνει βουτιά αρκετών βαθμών κελσίου. Αυτό θα φέρει χιονοπτώσεις στα ορεινά μας ενώ αρκετές βροχές θα σημειώνονται στα ανατολικά και νότια πεδινά συνοδεία θυελλωδών βοριάδων στο Αιγαίο που θα κάνουν την αίσθηση του κρύου αρκετά έντονη. Πολλές βροχές θα δεχτεί και η Κρήτη.
Στους τελευταίους δύο επισυναπτόμενους χάρτες μπορείτε να παρακολουθήσετε την μορφή που θα λάβει ο "ΩΜΕΓΑ" εμποδιστής από την Πέμπτη και μετά και τις ψυχρές αέριες μάζες που θα φτάσουν μέχρι και τη χώρα μας.
Να είστε όλες και όλοι καλά!».

 

ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ - ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Επιδείνωση θα...

Δημοσιεύτηκε από Klearhos Marousakis στις Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ