Ελλαδα

Κλείνουν από τη Δευτέρα τα δημοτικά σε όλη την Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όλα τα δημοτικά σχολεία της Ελλάδας θα παραμείνουν κλειστά από την προσεχή Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στην απόφαση να κλείσει τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα φαίνεται πως προχωρά η κυβέρνηση από την προσεχή Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για το αν η απόφαση θα ισχύσει και για νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, σε σχολείο της Δυτικής Αττικής, οι δάσκαλοι έδωσαν στα παιδιά τα β' τεύχη των βιβλίων κάποιων μαθημάτων λέγοντας στους γονείς ότι από Δευτέρα θα είναι κλειστά τα σχολεία.

Νωρίτερα, σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία στο πλαίσιο επιβολής αυστηρότερων μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας, ενώ βρισκόμαστε σε lockdown.

Συγκεκριμένα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο κ. Πέτσας απάντησε σε σχετικό ερώτημα ότι το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων -μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια- θα αποφασιστεί από την κυβέρνηση αν αυτό χρειαστεί.

Εν συνεχεία, σημείωσε ότι το κλείσιμο των σχολείων εξετάζεται «για να περιορίσουμε μια ακόμη πηγή κινητικότητας, και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ