Ελλαδα

Δολοφονία 50χρονης- Αγ. Βαρβάρα: Οι ανήλικοι αλληλοκατηγορούνται

«Αθώος» δηλώνει ο 16χρονος κατηγορούμενος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δολοφονία 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα: «Δείχνουν» τον φυσικό αυτουργό του εγκλήματος η 15χρονη και ο 17χρονος- Τι είπε στην απολογία του ο 16χρονος.

O ένας στον άλλο φαίνεται ότι προσπαθούν να φορτώσουν την άγρια δολοφονία της 50χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα, οι τρεις κατηγορούμενοι για το φρικτό έγκλημα. Δύο εξ αυτών θα βρεθούν σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων. 

Μετά την απολογία του ο 16χρονος, που μαζί με τον 17χρονο φίλο της κόρης του θύματος κατηγορούνται για τη φυσική αυτουργία στη δολοφονία, κρίθηκε προφυλακιστέος, δηλώνοντας, ωστόσο, ότι είναι αθώος, καθώς εξαναγκάστηκε να είναι μπροστά στο φόνο, χωρίς να τον διαπράξει ο ίδιος.

«Δεν τη σκότωσα εγώ. Ζητάω συγγνώμη. Ήμουν μπροστά στο φόνο. Το λάθος μου είναι ότι δεν τον εμπόδισα. Έμεινα μαζί τους από φόβο. Με απείλησαν ότι αν φύγω θα φορτώσουν σε εμένα το έγκλημα», είπε ο 16χρονος στην ανακρίτρια.

Υλικό από κάμερες της περιοχής δείχνει τον 16χρονο να μπαινοβγαίνει στο διαμέρισμα της 50χρονης μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του μία ημέρα πριν η γυναίκα εντοπιστεί νεκρή.

Ο ίδιος υπέδειξε στην ανακρίτρια τον 17χρονο ως τον δράστη της δολοφονίας, ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος δεν γνώριζε για το σχέδιο που έχουν καταστρώσει οι άλλοι δύο ανήλικοι. 

«Δεν ήξερα τι θα συμβεί. Μου είχαν πει ότι θα κλέβαμε μια πιστωτική κάρτα για να πάμε για ψώνια. Τον φόνο τον έκανε μόνος του ο 17χρονος. Η κοπέλα ήταν στο διπλανό δωμάτιο», είπε ο 16χρονος. 

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η 15χρονη κόρη του θύματος που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία, και ο 17χρονος φίλος της «δείχνουν» τον 16χρονο ως τον δολοφόνο. 

Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι ζήτησαν τη βοήθεια του 16χρονου, ο οποίος δέχθηκε έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Τι αναφέρεται στην δικογραφία

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, τα ξημερώματα της 5-11-2020, ο 17χρονος άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος στον 16χρονο, του έδωσε το μαχαίρι και μαζί πήγαν στο υπνοδωμάτιο της 50χρονης, η οποία κοιμόταν. Εκεί, ο 16χρονος ξεκίνησε να τη μαχαιρώνει και ο 17χρονος την κρατούσε ακίνητη καθώς το θύμα αντιδρούσε. Στη συνέχεια την έδεσαν και την τύλιξαν με σεντόνια για να τη μεταφέρουν εκτός του διαμερίσματος, κάτι που τελικά δεν έγινε. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δολοφονίας της μητέρας της, η 15χρονη βρισκόταν σε διπλανό δωμάτιο.

Στη συνέχεια έψαξαν το σπίτι για να βρουν μετρητά, όμως δεν βρήκαν. Εντόπισαν μια κάρτα του θύματος και έκαναν διάφορες αναλήψεις χρημάτων και έφυγαν από την Αθήνα. Για όλα αυτά και κυρίως για το κίνητρο που ώθησε τον κάθε έναν ξεχωριστά στο να φτάσουν να δολοφονήσουν με τέτοια αγριότητα την άτυχη 50χρονη θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις στην ανακρίτρια ανηλίκων η 15χρονη και ο φίλος της, η οποία θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων

Για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, οι αρχές βρίσκονται σε αναμονή μέσα στις επόμενες ημέρες των αποτελεσμάτων από τις εργαστηριακές εξετάσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάκριση θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για ανηλίκους είναι 6 μήνες, ενώ η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας είναι τα 8 έτη κάθειρξη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ