Γκάγκα: To σύστημα υγείας είναι ήδη στα όριά του
«Το σύστημα πιέζεται σε κάθε σημείο, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα»
Η διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα, επεσήμανε την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας μίλησε η διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.
Συγκεκριμένα, η κα Γκάγκα τόνισε ότι «τα νοσοκομεία απαιτούν περισσότερο υγειονομικό προσωπικό ειδικά σε ότι αφορά τους ασθενείς με κορωνοϊό, λόγω της φύσης της νόσου και των απαραίτητων υγειονομικών κανόνων ασφαλείας» και πρόσθεσε:
«Το σύστημα πιέζεται σε κάθε σημείο, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι ήδη στα όριά του [...] Αν το σύστημα πιέζεται πάρα πολύ, είναι σαφές ότι θα υπάρχει δυσκολία».
Εν συνεχεία, η διευθύντρια της πνευμονολογικής του «Σωτηρία», υπογράμμισε ότι «εφόσον πρόκειται για μια καινούργια νόσο, προκαλεί φόβο στους ασθενείς και στους γύρω τους. Πρέπει να σκεφτόμαστε τον ψυχολογικό παράγοντα με την απομόνωση των ασθενών, η οποία τουλάχιστον μετριάζεται μέσω των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας. Δεν είναι εύκολο. Είναι ένα πρόβλημα μοναξιάς, άγχους και φόβου».
Καταλήγοντας, η κα Γκάγκα επεσήμανε το γεγονός πως «ο κορωνοϊός έχει πάει πίσω άλλα χειρουργεία κάνοντας έκκληση στους πολίτες να τηρούν στον μέγιστο βαθμό τα μέτρα προστασίας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση θα συζητηθεί την Τετάρτη στη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών.
Το πόρισμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των υποδομών
Για τη Δημοκρατία στο Ιράν!
Εκτροπές, άρσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων σε βασικούς άξονες
225 νικητές της δεύτερης κατηγορίας κέρδισαν από 100.000 ευρώ
Η εκδήλωση εντάσσεται στον πρώτο κύκλο δημόσιων συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Η αντιπροσωπεία των αγροτών είναι 25μελής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη
Πώς σώθηκαν όλα τα παιδιά του χωριού - Πού οφείλεται το φαινόμενο
«Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας οδηγήσει στον βούρκο του» - Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση
«Λες ηλιθιότητες, έχουμε ξεφτιλιστεί, παίρνεις γραμμή από τον Περισσό και ταλαιπωρείς τον κόσμο» - «Aπό βλακεία σε βλακεία το πας»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι δήλωσε μετά το συμβάν
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.