Ελλαδα

Άλμπερτ Μπουρλά σε φοιτητές: Μην περιορίζετε τα όνειρά σας

«Κάντε εχθρό σας τη μετριότητα. Βάζετε καθημερινά πολύ ψηλά τον πήχη. Όχι στον μέσο όρο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άλμπερτ Μπουρλά
Άλμπερτ Μπουρλά © EPA/GIAN EHRENZELLER

Το μήνυμα του Έλληνα CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, προς τους φοιτητές του ΑΠΘ το 2019

«Μην περιορίζετε τα όνειρά σας. Αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει δικός σας, αλλά για να πετύχετε τα όνειρα του αύριο, επικεντρωθείτε στο να κάνετε άριστα τη δουλειά του σήμερα. Κάντε εχθρό σας τη μετριότητα». Αυτό ήταν το μήνυμα του Έλληνα CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, προς τους φοιτητές του ΑΠΘ, κατά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα, τον Δεκέμβριο του 2019.

«Βάζετε καθημερινά πολύ ψηλά τον πήχη. Όχι στον μέσο όρο. Αλλά στο καλύτερο προηγούμενο άλμα. Κι όταν τον ξεπεράσετε, βάλτε τον πήχη ψηλότερα. Ξανά, ξανά και ξανά».

Έχοντας διαγράψει μια λαμπρή καριέρα που τον οδήγησε στο τιμόνι μιας εκ των μεγαλύτερων φαρμακοβιομηχανιών του κόσμου, της Pfizer, παραδέχθηκε στην ομιλία του ότι η συμβολή του ΑΠΘ στην επιτυχία του υπερβαίνει τα όρια της επιστημονικής γνώσης καθώς καθηγητές και συμφοιτητές διαμόρφωσαν την προσωπικότητα του από τα 18 έως 28 του χρόνια, τη δεκαετία στην οποία φοίτησε στο πανεπιστήμιο.

Το Αριστοτέλειο διαμόρφωσε τον χαρακτήρα μου

Όπως εξήγησε, το ΑΠΘ δεν του παρείχε μόνο σημαντικές επιστημονικές γνώσεις, αλλά η συμβολή του επεκτείνεται πολύ πιο πέρα από την επιστημονική του εκπαίδευση.

«Το Αριστοτέλειο διαμόρφωσε τον χαρακτήρα μου και ολοκλήρωσε την προσωπικότητά μου στην πιο κρίσιμη γι' αυτό δεκαετία της ζωής μου. Από τα 18 μέχρι τα 28 μου χρόνια. Μέσα στους κόλπους του δεν απέκτησα μόνον γνώσεις, αλλά κυρίως κουλτούρα, αξίες και ιδανικά, που με έκαναν αυτό που είμαι και με έφεραν στη θέση που βρίσκομαι σήμερα», τόνισε.

Άλμπερτ Μπουρλά

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ