- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Διευκρινίσεις του ΣτΕ για την διεξαγωγή δικών κατά την διάρκεια της μερικής αναστολής των δικαστηρίων έως τέλος Νοεμβρίου 2020
Σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο της Επικρατείας παρέχει διευκρινίσεις ως προς τις δίκες που θα διεξαχθούν κατά την διάρκεια της μερικής αναστολής των δικαστηρίων έως τέλος Νοεμβρίου 2020 λόγω της πανδημίας (Covid-19). Συγκεκριμένα, το ΣτΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Σε σχέση με τις δίκες που θα διεξαχθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά τη διάρκεια ισχύος της ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.71342/2020 διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
1) Η κατά την παρ. 1 του άρθρου 71 του ν. 4722/2020 επταήμερη προθεσμία για την προσκόμιση εγγράφων νομιμοποίησης, την υποβολή γραμματίου προείσπραξης και την κατάθεση υπομνήματος, για όσες υποθέσεις συζητηθούν από τις 9 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, δεν καταλαμβάνεται από την αναστολή των νόμιμων και δικαστικών προθεσμιών που προβλέπεται στην ως άνω ΚΥΑ.
2) Τα ανωτέρω έγγραφα κατατίθενται από τους διαδίκους με φυσική παρουσία, στην αρμόδια υπηρεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας.
3) Προϋπόθεση για να θεωρηθεί ότι ο διάδικος παρέστη και έχει την δυνατότητα καταθέσεως των εν λόγω εγγράφων, είναι η υποβολή δηλώσεως παραστάσεως μέχρι τις 14:00 της προηγουμένης της δικασίμου (παρ. 3 του άρθρου 71 του ν. 4722/2020).
4) Αιτήσεις αναστολής του άρθρου 372 του ν. 4412/2016 μπορεί να συζητηθούν με την παρουσία των διαδίκων. Στην περίπτωση αυτή οι παρόντες στην αίθουσα συνεδριάσεων δεν μπορεί να υπερβούν τους δέκα πέντε, οφείλουν δε να τηρούν μεταξύ τους απόσταση 1,5 μέτρου.
5) Οι προθεσμίες που χορηγήθηκαν για την προσκόμιση εγγράφων νομιμοποίησης, την υποβολή γραμματίου προείσπραξης και την κατάθεση υπομνήματος σε όσες υποθέσεις δικάστηκαν μέχρι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, δεν καταλαμβάνονται από την αναστολή των προθεσμιών που προβλέπεται από την ως άνω ΚΥΑ.
Κατά τα λοιπά ισχύει η από 8-10-2020 απόφαση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τίτλο «Σχέδιο δράσης για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 (Covid-19) και τη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων μεταξύ των δικαστών και υπαλλήλων του Συμβουλίου της Επικρατείας», όπως τροποποιήθηκε με την από 16-10-2020 απόφασή της».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.