- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κορωνοϊός: Χιλιάδες έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.- Πού βεβαιώθηκαν πρόστιμα
Αναλυτικά οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν
Κορωνοϊός- lockdown: Πόσοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το σαββατοκύριακο και ποια πρόστιμα επιβλήθηκαν για μη χρήση μάσκας και αποστάσεις.
Πάνω από 55.000 ελέγχους πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. τις πρώτες δύο ημέρες του νέου lockdown, κόβοντας 1.283 πρόστιμα, ενώ επιπλέον έλεγχοι έγιναν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και την Γενική Γραμματεία εμπορίου σε 10.808 σημεία, όπου επιβλήθηκαν 78 πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 30.000 ευρώ.
«Τσουχτερά» πρόστιμα επιβλήθηκαν και στις λαϊκές αγορές, όπου διαπιστώθηκαν πάγκοι χωρίς αποστάσεις, με αποτέλεσμα να κοπεί πρόστιμο των 18.000 ευρώ σε 12 πωλητές. Πρόστιμα σε δύο take away με… καθιστούς, ύψους 3.000 ευρώ, καθώς και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε μία καφετέρια που ήταν «κλειστή», αλλά λειτούργησε, είναι ανάμεσα στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από την αστυνομία.
Από τους 55.724 ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ το Σάββατο μόνο, κόπηκαν 1.283 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων. Από τους 55.000 και πλέον ελέγχους, οι 27.800 έγιναν στην Αττική. Καταγράφηκαν 585 παραβάσεις συνολικά για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ. Πρώτη θέση κατέλαβε η Αττική με 194, ακολούθησε η Θεσσαλονίκη με 122 και με 42 η Κεντρική Μακεδονία και η Πελοπόννησος. Βεβαιώθηκαν επίσης 4 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε ένα κατάστημα στο Νότιο Αιγαίο.
Ακόμη, βεβαιώθηκαν 698 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν 452 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 246 των 150 ευρώ. Τα 201 στην Αττική, 83 στη Θεσσαλονίκη και 66 στο Βόρειο Αιγαίο.
Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, διενήργησαν ελέγχους σε 10.808 σημεία ενδιαφέροντος και επιβλήθηκαν 78 πρόστιμα συνολικού ύψους 29.250 ευρώ, κυρίως για μη χρήση μάσκας και SMS. Σε τρεις περιπτώσεις μάλιστα επιβλήθηκε σε επιχειρήσεις αναστολή λειτουργία 15 ημερών.
Οι Ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς προέβησαν σε έλεγχο λαϊκής αγοράς στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης όπου επέβαλαν συνολικό πρόστιμο 18.000 ευρώ σε 12 πωλητές λαϊκής αγοράς για μη τήρηση αποστάσεων, καθώς και αναστολή δραστηριότητας για 180 ημέρες σε οποιαδήποτε λαϊκή, αλλά και αναστολή λειτουργίας της συγκεκριμένης λαϊκής για 7 ημέρες. Ελέγχθηκαν επίσης τρεις ακόμα μεγάλες λαϊκές αγορές στο λεκανοπέδιο Αττικής και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.
Οι αρχές κάνουν εντατικούς ελέγχους, ιδιαίτερα στην Αττική όπου υπάρχουν 116 σταθερά αστυνομικά μπλόκα σε 3 βάρδιες, με 245 αστυνομικούς και 122 οχήματα. Συνολικά, 5.000 αστυνομικοί ανά βάρδια έχουν αναλάβει να εντοπίσουν τους απείθαρχους κόβοντας πρόστιμα.
Εντατικοί είναι οι έλεγχοι και στα σύνορα, αλλά και τα αεροδρόμια, όπου πλέον οι επισκέπτες πρέπει να έχουν αρνητικό PCR για να εισέλθουν στην χώρα.
Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη λάβει καταγγελίες για συναθροίσεις σε σπίτια και «κρυφά» πάρτι, με την αστυνομία να αναλαμβάνει πλέον παρεμβάσεις με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.