Ελλαδα

Μήνυμα του 112 για τον κορωνοϊό στην Αττική και το lockdown

«Μένουμε στο σπίτι, μένουμε ασφαλείς»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μήνυμα από το «112» για τον κορωνοϊό και το νέο lockdown έλαβαν οι κάτοικοι στην Αττική - «Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς, μετακινούμαστε μόνο με SMS».

Ένα μήνυμα από το «112» έλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2020 οι κάτοικοι στην Αττική, την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου lockdown για τον κορωνοϊό.

Το SMS εστάλη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία ενημερώνει μεταξύ άλλων τους πολίτες για το πώς γίνονται πλέον οι μετακινήσεις έξω από το σπίτι.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ καλεί τους πολίτες να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του ιού. «Μένουμε στο σπίτι, μένουμε ασφαλείς. Ενημερωνόμαστε για τα μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο μήνυμα για τον κορωνοϊό και το νέο lockdown που εστάλη μέσω του «112» από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στους κατοίκους της Αττικής. Δείτε το:

Το νέο lockdown θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, εφόσον δεν υπάρξει κάποια παράταση βάσει των νεότερων επιδημιολογικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής αναλυτικής χημείας Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε μια εκτίμηση για τα ενεργά κρούσματα του ιού στην Αττική, την πρώτη ημέρα που εφαρμόζεται το νέο lockdown για να μπει «φρένο» στη διασπορά του ιού. «Αυτήν τη στιγμή βλέπουμε μια μετάδοση του κορωνοϊού περίπου 1,5 - 2%, δηλαδή περίπου 60.000 - 80.000 ενεργούς φορείς στην κοινότητα, στα 4,2 εκατομμύρια πληθυσμό» εξήγησε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις