Ελλαδα

Υπ. Παιδείας: Απόφαση ΑΠΔΠΧ για την ηλ. ψηφοφορία εκπαιδευτικών

«Δεν είναι επιτρεπτές απόπειρες εκφοβισμού εκπαιδευτικών για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία», σημειώνει το υπουργείο Παιδείας.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας © EUROKINISSI

Υπουργείο Παιδείας: Η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια.

«Απογοητευτική» χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας τη στάση της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ σχετικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 7 Νοεμβρίου, μέσω του αναγνωρισμένου και αξιόπιστου συστήματος «ΖΕΥΣ» που διαχειρίζεται το δημόσιο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ).

Συνδικαλιστικοί φορείς προχώρησαν ήδη σε νομικές ενέργειες για την αναστολή ή τη ματαίωση της διαδικασίας. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί προσέφυγαν ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επικαλούμενοι δήθεν προσβολή εκλογικών δικαιωμάτων και προσωπικών δεδομένων. 

Σε απόφαση που εξέδωσε εχθές (4/11) η Αρχή απέρριψε το σχετικό αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής για να ανασταλεί η διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, κρίνοντας ότι δεν προκαλείται κίνδυνος για τα προσωπικά δεδομένα, ούτε και πλήττονται τα δικαιώματα ψηφοφόρων και εκλογέων. 

«Είναι βεβαίως απόλυτα σεβαστή η νόμιμη διεκδίκηση συνδικαλιστικών αιτημάτων, όπως με τη προσφυγή σε δικαστήρια και άλλα δικαιοδοτικά όργανα. Δεν είναι, ωστόσο, επιτρεπτές απόπειρες εκφοβισμού εκπαιδευτικών για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ή παρεμπόδισης των εφορευτικών επιτροπών από το να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, ούτε και προτροπές σε τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων», σημειώνει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας και προσθέτει: 

«Το Υπουργείο θα συνεχίσει να προασπίζει το αυτονόητο, δηλαδή να υπερασπίζεται το δικαίωμα κάθε εκπαιδευτικού να εκλέγει τους αιρετούς εκπροσώπους του στα υπηρεσιακά συμβούλια και να διευκολύνει την άσκηση του δικαιώματος αυτού με τη χρήση σύγχρονων και αδιάβλητων μέσων, προστατεύοντας παράλληλα τη δημόσια και ατομική υγεία, να διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή της επικείμενης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και να λαμβάνει προς τούτο κάθε νόμιμο και ενδεδειγμένο μέτρο.

Αυτό κάνει το Υπουργείο και ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και των αρμόδιων διοικητικών δικαστηρίων, για κάθε μία από τις συντονισμένες προσφυγές και αιτήσεις αναστολών που έχουν κατατεθεί». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ