Ελλαδα

Κοντοζαμάνης: Η κατάσταση στις ΜΕΘ σε Αττική και Θεσσαλονίκη

«Αυξάνουμε τους πόρους για το ΕΣΥ», σημείωσε ο υφυπουργός Υγείας.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης
Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης © EUROKINISSI/ POOL ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βασίλης Κοντοζαμπανης- Κορωνοϊός: Ποια είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

«Οι δυνάμεις μας δεν είναι ανεξάντλητες», τόνισε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό

Ο κ. Κοντοζαμάνης μετά από ερώτηση που δέχθηκε, αναφέρθηκε στις ΜΕΘ και το σχέδιο της κυβέρνησης. «Το πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλο, έχουμε αυξήσει τις ΜΕΘ για COVID. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι στη μάχη, αυξάνουμε τους πόρους για το ΕΣΥ, προχωρούμε σε προσλήψεις. Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθειά μας είναι συνεχής. Δεν είναι όμως ανεξάντλητες οι δυνάμεις που έχουμε. Είναι πολύ σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας», είπε ο υφυπουργός. 

«Αδιανόητο να υπάρχει άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι μένει άνθρωπος εκτός ΜΕΘ. Προσβάλλει όλο το προσωπικό που δίνει τη μάχη. Η διασωλήνωση είναι ιατρική πράξη που κάνει ο γιατρός και όχι η κυβέρνηση», σχολίασε ο κ. Κοντοζαμάνης. 

Ο υφυπουργός υγείας έδωσε τα χθεσινά στοιχεία για τις ΜΕΘ και τη διαθεσιμότητά τους. Όπως είπε, σε σύνολο 136 Μονάδων στην Θεσσαλονίκη, οι 92 είναι καλυμμένες. Από το σύνολο 83 είναι για τον κορωνοϊό, εκ των οποίων καλυμμένες οι 63. 

Σε ό,τι αφορά την διαθεσιμότητα σε επίπεδο Επικράτειας, έχουμε 997 κλίνες ΜΕΘ. Οι 696 από τις 997 είναι καλυμμένες. Από τις 997 για τον κορωνοϊό είναι 331 κλίνες διαθέσιμες εκ των οποίων 209 είναι καλυμμένες. 

Τέλος, στην Αττική σε σύνολο 359 κλινών, οι 292 καλυμμένες. Από τις 359 οι 140 είναι για τον κορωνοϊό εκ των οποίων 41 είναι κενές. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ