Ελλαδα

Υπό εξέταση αστυνομική υπηρεσία για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια

Μετά τη δημόσια διαπόμπευση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ από τους κουκουλοφόρους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ με την ταμπέλα που του κρέμασαν στον λαιμό οι κουκουλοφόροι
Ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ με την ταμπέλα που του κρέμασαν στον λαιμό οι κουκουλοφόροι

Ειδικό αστυνομικό σώμα που θα αναλάβει την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια εξετάζει η κυβέρνηση μετά την αθλιότητα με τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Η δημόσια διαπόμπευση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, με κουκουλοφόρους να του ασκούν σωματική και ψυχολογική βία κρεμόντας του μια πινακίδα στον λαιμό, πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Καθημερινή», η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ειδικού σώματος της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο θα επιφορτιστεί με τον έλεγχο και την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. Στόχος είναι να μην επαναληφθεί παρόμοια αθλιότητα και σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, οι δράστες να εντοπιστούν και να συλληφθούν. Όπως αναφέρει ο συντάκτης της εφγμερίδας, Γιάννης Σουλιώτης, το σχέδιο προβλέπει πρόσληψη νέων αστυνομικών, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν από την ΕΛ.ΑΣ. και θα έχουν προανακριτικά καθήκοντα. Η δημόσια διαπόμπευση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα μπορούν να παρεμβαίνουν αυτεπάγγελτα όταν διαπιστώνουν παράνομες πράξεις, συντάσσοντας σχετική δικογραφία. Δεν έχει αποσαφηνιστεί, πάντως, αν θα υπάγονται στη διοίκηση της Πρυτανείας του κάθε ιδρύματος ή θα εντάσσονται οργανικά στην Αστυνομία. Οι προσλήψεις των ατόμων που θα στελεχώσουν το συγκεκριμένο σώμα της ΕΛ.ΑΣ για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα γίνουν μέσω προκήρυξης.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχα σώματα για τον έλεγχο για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια υπάρχουν σε Αγγλία, Καναδά και Γαλλία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ