Ελλαδα

Τζιτζικώστας για lockdown: Μας πονά, αλλά κρίθηκε αναγκαίο

«Χρειάζεται άμεσα ένα Έκτακτο Σχέδιο Διάσωσης της οικονομίας μας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Κορωνοϊός- Απόστολος Τζιτζικώστας για lockdown στην Θεσσαλονίκη: Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε δηλώσεις για την επιβολή Lockdown στην Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες και τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή «μας πονά όλους, αλλά κρίθηκε αναγκαία από τους επιδημιολόγους για τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας». 

«Χρειάζεται άμεσα ένα Έκτακτο Σχέδιο Διάσωσης της οικονομίας μας για να βγούμε όρθιοι και από αυτή την κρίση. Αποδείξαμε στο παρελθόν ότι ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Ήρθε η στιγμή να το αποδείξουμε ξανά», τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει σταθερά να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και τις τοπικές επιχειρήσεις, όπως ακριβώς έκανε όλη την προηγούμενη περίοδο.

Οι κωδικοί μετακίνησης στο 13033

ε lockdown από την Τρίτη (3/11) το πρωί και για τις επόμενες 14 ημέρες οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, οπότε το sms στο 13033 επανέρχεται μαζί με τους 6 κωδικούς.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοικτά, φυσικά με όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από την έναρξη του σχολικού έτους. Επίσης απαγορεύονται οι μετακινήσεις από το νομό, ενώ πλέον από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας.

Ακόμη, απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης».

Ένα ζήτημα που προέκυψε έχει να κάνει με τα σχολεία. Πώς δηλαδή θα μετακινούνται τα παιδιά από και προς το σχολείο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iEidiseis.gr για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο, δεν θα χρειάζεται αποστολή SMS. Μένει να επιβεβαιωθεί και από τις επίσημες ανακοινωσεις.

13033: Κωδικοί μετακίνησης

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους

3. Μετάβαση στην τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη

5. Μετάβαση σε τελετή υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για την διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ατομικά ή ανά δυο άτομα.   Μετά την επιτυχή αποστολή ενός SMS στο 13033 ακολουθεί η απάντηση: «Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας». Σε περίπτωση ελέγχου στο δρόμο από τις κρατικές Αρχές επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ